U BIRMINGHAMU MALJEM NAPADNUTE ČETIRI DŽAMIJE

1309 0
Preporuči tekst

U istragu o slučaju je uključen i tim za borbu protiv terorizma

Ukupno četiri džamije u britanskom gradu Birminghamu bile su mete napada maljem tokom protekle noći, a u istragu o slučaju je uključen i tim za borbu protiv terorizma, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je jutros saopćila da je dva i pol sata iza ponoći zaprimila dojavu da je napadač maljem izveo napad i polomio prozore na jednoj džamiji. Napad na drugu džamiju uslijedio je 42 minute kasnije, a policijska patrola je potom otkrila da su još dvije džamije na sličan način oštećene. U saopćenju iz policije se navodi da se vjeruje da su svi napadi direktno povezani.

Nadležne službe vrše uviđaj na terenu i prikupljaju dokazni materijal koji ih treba dovesti do napadača.

Šef policije Dave Thompson je kazao da je nakon prošlosedmičnog terorističkog napada na dvije džamije na Novom Zelandu, u Velikoj Britaniji intenzivirana saradnja policije i predstavnika vjerskih zajednica kako bi se pojačale mjere sigurnosti.

-Važno je da u ovim teškim trenucima svi budemo jedinstveni nasuprot onih koji pokušavaju sijati strah i nesigurnost u društvu – poručio je Thompson.

Ističući da je motiv napada još uvijek predmet istrage, Thompson je kazao kako policija i timovi za borbu protiv terorizma zajedno rade na otkrivanju odgovornih za napade.

saff.ba


Preporuči tekst

Related Post