Majka dječaka kojeg je žena izbola na ulici: Otela mi je najljepši cvijet

1898 0
Preporuči tekst

Dječak Mergim L. bit će sahranjen na rodnom Kosovu

Fatma L. (ime promenila redakcija portala Blick), majka dječaka poznatog kao Mergim L., kojeg je starica (75) smrtno ubola nožem u vrat dok se vraćao iz škole u švicarskom gradu Baselu, rekla je da će njen sin biti sahranjen na Kosovu.

Najgora noćna mora svakog roditelja jeste da sahrani svoje dijete, a to se nažalost obistinilo jednoj porodici iz Lipjana sa Kosova, nakon što je njihov sin ubijen usred dana dok se vraćao iz škole.

Majka dječaka neutješna je nakon tragedije, koja se dogodila u četvrtak oko 12.45 sati.

“Ne možemo vjerovati da našeg dječaka više nema. Otela mi je najljepši cvijet”, rekla je majka u suzama, piše Blick.

Porodici je još teže jer ne znaju šta se krije iza ovog monstruoznog zločina.

“Nikada nisam vidjela tu staricu, ne znam zašto je ubila mog sina. Ne znamo šta ju je natjeralo na takav čin. Uništila nam je živote”, rekla je neutješna majka.

Fatma je sina vidjela prije dva dana, jer je zbog bolesti prethodnih dana ležala u bolnici.

“Bio mi je u posjeti, izgledao je tako sretno”, prisjetila se majka posljednjeg susreta sa sinom.

Prema pisanju švicarskih medija, majka je svakog dana ranije pratila sina u školu i išla po njega, a u četvrtak, na dan njegovog ubistva, navodno je bila spriječena jer je mlađe dijete bilo bolesno.

Dan nakon užasnog zločina neutješna majka posjetila je mjesto gdje je njen sin mučki napadnut nožem. Kleknula je pored gomile cvijeća, upaljenih svijeća i plišanih životinja, a onda je briznula u plač.

Dječak Mergim L. bit će sahranjen na rodnom Kosovu.

Nakon napada koji se dogodio u četvrtak usred dana, starica (75) se sama predala policiji. Detektiv je ovaj zločin opisao kao “težak i ozbiljan”.


Preporuči tekst

Related Post