Objavili oglas za posao: Za platu od 2000 eura ne treba raditi gotovo ništa

1530 0
Preporuči tekst

Pomalo čudan i rijetko viđen posao u Gothenburgu u Švedskoj

Procijenili su da će zaposlenika moći plaćati “vječno” tj. za tu poziciju imate će novca za idućih 120 godina.

Ako vam je cilj primati odličnu platu, a ne raditi gotovo ništa onda bi vam mogao zvučati primamljivo oglas za posao kakav je objavljen u Švedskoj.

Plan im je, u sklopu umjetničkog projekta, zaposliti kandidata koji će imati samo jedan zadatak – svaki dan se pojaviti na željezničkoj stanici u Gothenburgu u tačno određeno vrijeme.

Kad zaposlenik dođe na posao, upalit će se rasvjeta na peronu kako bi svi znali da se “beskorisni uposlenik” pojavio na svom radnom mjestu.

Nakon što se upale svjetla, uposlenik može ići gdje hoće i raditi šta hoće, a na kraju smjene mora ponovno doći na stanicu kako bi ugasio svjetla.

Onome ko dobije posao, ovu poziciju garantiraju do penzije zajedno s platom od 2000 eura, godišnjom povišicom, godišnjim odmorima i uplatama u penzioni sistem.

Za tu svrhu osnovali su zakladu kako bi izbjegli oporezivanje novca od nagrade, a zatim su sve uložili u dionice. Procijenili su da će zaposlenika moći plaćati “vječno” tj. za tu poziciju imate će novca za idućih 120 godina.

“Cijeli koncept da se neko pojavljuje na poslu samo kako bi upalio i ugasio svjetla je glup i neproduktivan, ali to je i bit ove naše ideje”, kažu umjetnici a prenosi Oddity Central.

Uvjeti zaposlenja mogu se pronaći i online.


Preporuči tekst

Related Post