PORUKA JEDNE KINESKINJE KOJA JE SKORO PREŠLA NA ISLAM, UPUĆENA TERORISTI IZ NOVOG ZELANDA

1313 0
Preporuči tekst

Cijenim što si se potrudio da saznaš namasko vrijeme podne namaza.

Cijenim što si učio o našoj vjeri toliko da znaš da je petkom namaz na koji dolazi najviše muškaraca.

Ali postoje stvari koje, na svoju žalost, nisi naučio.

Vjerovatno nisi znao da si ih učinio šehidima i da si im povećao status kod voljenog Stvoritelja svojim djelom, i da će tvojim djelovanjem postati najbolja stvorenja na Sudnjem danu.

Vjerovatno nisi znao da si svojim djelom, u vrijeme i na mjestu koje si sam izabrao, učinio da njihove posljednje riječi su upućene hvaleći Allaha, što je djelo kojim bi svaki musliman želio otići na drugi svijet i što im gotovo pa garantuje mjesto u džennetu.

Cijenim što si pokazao svijetu kako muslimani dočekuju, raširenih ruku, čak i ljude poput tebe u naše džamije, koje su nam kao drugi dom.

Cijenim i što si pokazao da naše džamije i džamijski haremi nisu zaključani i nemaju stražare jer je svako dobro došao.

Cijenim što si pokazao svijetu važnu sliku čovjeka, koji povrijeđen i na nosilima podiže svoj prst u znak potvrđivanja svoje vjere i uzdanja u Allaha.

Cijenim što si doveo crkve i zajednice da zajedno stanu uz muslimane.

Cijenim i što si naveo mnoge Novozelanđane da izađu iz svojih domova da bi posjetili najbliže džamije sa cvijećem i lijepim porukama mira i ljubavi.

Slomio si mnoga srca i učinio si da cijeli svijet tuguje. Ostavio si veliku prazninu, ali si samo učvrstio i približio muslimane cijelog svijeta i ojačao nam vjerovanje.

U budućim danima više ljudi će dolaziti u džamiju, mjesto koje toliko mrziš, ojačano snagom vjere inspirisane poginulim braćom i sestrama.

U dolazećim sedmicama više nemuslimana će dolaziti pred kapije džamija sa cvijećem i prelijepim porukama. Možda nisu ni znali gdje su džamije u njihovim mjestima, ali sada znaju, zahvaljujući tebi.

Možda si ostvario svoj cilj planiranog razaranja, ali nisi uspio da stvoriš mržnju, strah i očaj u svima nama. I dok mislim da ti je to bio glavni cilj, moram ti reći da tvoj cijeli razrađeni plan i izopačeni i jadni pokušaji nisu uspjeli da stvore podjele između muslimana i nemuslimana u svijetu. I to mi ne može biti žao


Preporuči tekst

Related Post