Iranac tražeći azil od Velike Britanije izjavio da je kršćanstvo miroljubljiva religija od Islama. A Vlada mu odbila azil uz tvrdnju da je kršćanstvo nasilnička vjera, a ne islam

1182 0
Preporuči tekst

Tražitelj azila je u razgovoru za ostvarivanje prava na azil izjavio kako se preobratio na kršćanstvo, između ostaloga, i zbog toga što je islam bio nasilan, a u kršćanstvu je prepoznao mir, oprost i dobrotu

Ministarstvo unutarnjih poslova je iranskom obraćeniku u službenom dopisu objasnilo kako mu je azil odbijen jer njegovi stavovi nisu u skladu s njihovim političkim pristupom, donosi Catholic Herald. Britanska vlada se naposljetku ipak distancirala od službenog dopisa u kojem stoji kako je kršćanstvo nasilna religija.

Dopis je primio iranski obraćenik na kršćanstvo koji je tražio azil jer mu u njegovoj zemlji zbog preobraćenja prijete teške zakonske kazne. Tražitelj azila je u razgovoru za dobivanje azila izjavio kako se preobratio na kršćanstvo, između ostaloga, i zbog toga što je islam bio nasilan, a u kršćanstvu je prepoznao mir, oprost i dobrotu.

Ministarstvo unutarnjih poslova odbilo je njegov zahtjev tvrdeći kako Biblija sadrži mnogo nasilnih dijelova, kao što su ratovi u Starom zavjetu te Kristova izjava kako on „nije donio mir, nego mač“. Ministarstvo je zaključilo: „Ovi primjeri nisu u skladu s vašom tvrdnjom da ste se preobratili na kršćanstvo je ste otkrili da je to miroljubiva religija, za razliku od islama koji sadrži nasilje, bijes i osvetu“.

Tražitelj azila se odlučio žaliti na ovu odluku. Nakon što je njegov odvjetnik Nathan Stevens na Twitteru objavio izvode iz dopisa, uslijedila je reakcija ravnateljice Isusovačke službe za izbjeglice u Velikoj Britaniji, Sarah Teather, koja je ovaj zaključak nazvala nevjerojatnim i šokantnim.

Bitno.net


Preporuči tekst

Related Post