Erdogan: Nećemo dati priliku onima koji žele ugasiti naš ezan

1777 0
Preporuči tekst

Sultan našeg vremena

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će njegova zemlja, s originalnim dizajnima i naprednom tehnologijom, u narednom periodu postati globalni akter u oblasti odbrambene industrije.

Erdogan se obratio okupljenim građanima na mitingu Stranke pravde i razvoja (AK Party) u Ankari.

Miting je održan na Hipodromu u Ankari, a prema riječima Erdogana koji je prenio podatke policije u Ankari, na mitingu je danas bilo prisutno 450.000 građana.

Erdogan se dotakao i predstojećih lokalnih izbora u Turskoj, koji će biti održani 31. marta.

– Nećemo dati priliku onima koji žele podijeliti naš narod, skinuti našu zastavu, rasparčati našu domovinu, uništiti našu državu, ugasiti naš ezan, niti onima koji nas žele educirati kroz terorističke organizacije – rekao je Erdogan, dodavši kako će oni koji imaju pomenute namjere svoj odgovor dobiti na izborima 31. marta.

Govorio je o ciljevima Turske u oblasti odbrambene industrije.

– Turska će, s originalnim dizajnima i naprednom tehnologijom, u narednom periodu postati globalni akter u oblasti odbrambene industrije – rekao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Turska vazduhoplovna i odbrambena industrija je u 2018. godini ostvarila porast od 17 posto, a u istoj godini zabilježen rekord od dvije milijarde dolara izvoza.


Preporuči tekst

Related Post