ZAŠTO SU ISLAM PRIHVATILI MILIONI BUDISTA, OD KINE DO INDONEZIJE?

1835 0
Preporuči tekst

Da li je moguće da je Gautama Buda, pored Zoroastera i Krišne, bio poslanik?

Vidjeli smo da su manihejci i hindusi prihvatili islam, jer su bili inspirisani svojim svetim knjigama i jasnom najavom Poslanika Muhammeda, a.s. – Da li je isti slučaj bio i sa budistima? Da li je moguće da je Gautama Buda, pored Zoroastera i Krišne, bio poslanik?

“Mi smo svakom narodu poslanika poslali” (Nahl, 36)

Kasnije su narodi skretali sa puta poslanika, polazeći putem politeizma, iskrivili knjige i vjerovanja koja su im poslanici donosili.

“Doći će buda po imenu Maetri (Milosni prijatelj). Bit će svet, najveći, prosvijećen, učen, mudar, oštrouman i imat će znanja o Univerzumu. Doći će sa vječnim zakonom i najvećim znanjem.

On će propovijedati vjeru koja će biti slavna na početku, u sredini i na kraju. Propovijedat će vjeru istine, poput Bude, ali ovaj Matri će imati na hiljade sljedbenika, dok ih Buda ima samo nekoliko stotina” (Disakaveti Sinasutana, 1176)

“Dobit će (Maetri) Objavu noću. Kada je dobije, pojavit će se svjetlo na njemu. On će umrijeti prirodnom smrću. Umrijet će za vrijeme noći. (Budina Biblija, 214)

Autor: U.Z.

Sandzakpress


Preporuči tekst

Related Post

Dvadeset dova iz časnog Kur’ana

Posted by - 04/07/2019 0
Preporuči tekstOdabrane kur'anske dove Podijeli sa drugima i zaradi sevap: رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ * رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا…