”BRAVO ZA MONSTRUMA SA NOVOG ZELANDA”: Pripadnica Armije Severne Makedonije postom na Fejbuku šokirala javnost!

2980 0
Preporuči tekst

Ova je s razlogom podigla uzbunu na Balkanu

“Nobelova nagrada za hrabrost da se da „napadaču“, čoveku u Novom Zelandu. Bravo, bravooo“, napisala je pripadnica artiljerijske jedinice Armije Republike Severne Makedonije, Tatjana Lazarovska na svom FB profilu i podigla uzbunu u ovdašnjoj javnosti, uz oštre osude medija i konačno Generalštaba vojske u Skoplju.

Lazarevska, angažovana kao profesionalni vojnik, u artiljerijskoj jedinici stacioniranoj u gradu „sa većinskim albanskim stanovništvom“, zbog tog predloga, kako je ocenjeno, na socijalnim mrežama, širi govor mržnje. U delu osuda u medijima konkretno zahteva se njena suspenzija i – „čišćenje fašističkog šljama iz institucija“.

Ushićena „učinkom“ napadača Brentona Taranta pucnjavom u vernike u dve džamije na Novom Zelandu, kada je ubijeno 50 ljudi, a više desetina ranjeno, Lazarevska otvoreno širi mržnju i diskriminaciju, navodi se u osudama tog čina.

Pored talasa negativnih reakcija na socijalnim mrežama, osuda „predloga“ Lazarovske stigla je iz Generaštaba Armije Severne Makedonije, uz najavu da će zbog tog postupka posle istrage, biti – sankcionisana.

(Kurir.rs/Novosti.rs)


Preporuči tekst

Related Post