Slika sa Instagrama razbijesnila cijeli Balkan, a i vas će jer je dno dna (Foto)

2246 0
Preporuči tekst

Kada pomislimo da kao društvo ne možemo niže pasti, desi se nešto što nas uvjeri u to da nismo bili u pravu. Ova objava je mnoge razbijesnila i pokazala je koliko smo kao društvo sebični, bezosjećajni i jedva čekamo priliku da nekoga ismijemo. Naravno, nisu svi takvi, ali pojedinci se tako loše ponašaju da se zgrozimo i zastidimo društva u kojem živimo.

Žalosno je što će pojedinci da ismijavaju druge, umjesto da im pomognu. Jedva će dočekati da urade takvo nešto. Lakše im je ismijati nekoga, nego pomoći toj osobi. To je stvarno žalosno. Imajte na umu da za neke stvari osobe koje ismijavate nisu krive, nisu one to birale. Na kraju krajeva, ko ste vi da ismijavate nekoga?

Potrudite se da budete bolja osoba, da doprinesete nečemu. Kako biste se vi osjećali da vas neko ponižava? Nije baš dobar osjećaj, zar ne? Jedan story koji sada kruži po internetu je izazvao ljutnju i negativne komentare kod mnogih.

Opet se zapitamo u kakvom to društvu živimo, kakve zle osobe postajemo. Ovdje nije poznato ko je objavio sliku, ali na toj slici se vidi čovjek koji ima poderane pantole. Onaj ko je slikao je to objavio ismijao, a evo i šta je napisao:

Šta reći na ovo? Zaista je ružno.   Osoba na ovoj slici nije namjerno izašla  u takvim pantolama, već je očigledno da nije u dobrom materijalnoj situaciji.  Veći biste čovjek ispali da uradite nešto po tom pitanju i nekada pomognete osobama koje su u takvoj situaciji, ali vam je lakše ismijavati.

dnevnevijesti.info


Preporuči tekst

Related Post