HUMANI GEST DJEČAKA: LOPTU KOJU JE DOBIO OD PJANIĆA DAJE ZA POMOĆ BOLESNOM SUGRAĐANINU

1034 0
Preporuči tekst

Da im Allah obadvojici podari što brže izlječenje i oporavak. AMIN!

Dječak Ismet Hodžić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, kojem je prošle godine u ovom gradu prikupljana pomoć za liječenje, stabilnog je zdravstvenog stanja.Ljekari čekaju da mu se organizam oporavi pa da mu urade transplantaciju jetre.

Dok je Ismet bio na liječenju u Sarajevu, susreo se sa bh. fudbalskim reprezentativcem Miralemom Pjanićem, koji mu je tom prilikom poklonio loptu sa svojim poptisom.Za Ismeta je to veoma dragocjen poklon, ali vidjevši da je njegov sugrađanin Mahir Memić bolestan i da mu prikupljaju sredstva za liječenje, ovaj maleni heroj odlučio je loptu darovati za Mahirovo liječenje.

– Mahir već 11 godina boluje od epilepsije, a bolest se sve više manifestira kroz svakodnevne, kratke, ali nesnošljive napade. Bezuspješno se liječio u Sarajevu, zbog čega smo u februaru organizirali njegov odlazak na kliniku u Beč – kazali su u Udruženju ‘Đerđef’, prenosi Avaz.Ismet je zamolio svoju sugrađanku Nailu Muminović da na Facebooku organizira humantiranu aukciju što je ona i uradila.

– U decembru 2018. organizovala sam aukciju s crtežima dječaka Ismeta Hodžića, kako bih pomogla u prikupljanju sredstava za njegovo liječenje. Tada sam skupila skoro 900 KM. Ismet je rekao je da mu je želja da Mahir što prije ode na liječenje. Aukcija će trajati do 1. maja – kazala nam je Muminović.

(Hayat / Foto: Facebook)


Preporuči tekst

Related Post