Dodik mu platio dva miliona maraka za negiranje genocida: Sud u Banjaluci raspisao potjernicu za Stefanom Karganovićem

1278 0
Preporuči tekst

Osnovni sud Banja Luka odredio je pritvor i raspisao potjernicu za Stefanom Karganovićem.

Nevladina organizacija čiji je Karganović bio direktor od 2008. do 2014. godine dobila je od Dodikovih vlasti dva miliona maraka. Novac je potrošen, bez evidencije gdje i kako. Na taj način budžet RS je oštećen za više od 100.000 maraka.

“Ovaj opskurni lik i lažov, dobio je od Vlade Republike Srpske 2.000.000 maraka KM za pisanje svoje istine o Srebrenici. Nakupio je tako tim raznoraznih budala sličnih njemu i pisao knjigu kako on vidi zločin u Srebrenici. Nikad nije opravdao te pare. Pored laži o Srebrenici napisao je politički pamflet “Rušenje Srpske” koji je objavila partija SNSD, a u čijoj promociji mu je pomagao bivši dekan Fakulteta bezbjednosti Predrag Ćeranić, čovjek koji je doktorirao na tekstovima u kojima veliča Dodika”, kaže Aleksandar Trifunović, urednik portala Buka.

“To da je seoska varalica Stefan Karganović tako jednostavno prevario ovu vlast za nekoliko miliona, je i najbolja slika i prilika ovog sistema, ove partiokratije, ove pošasti koja razdire ovo društvo i koja se nažalost u tom razarajućem procesu, uz podršku većine, ni sama više ne može zaustaviti”, zaključio je Aleksandar Trifunović.


Preporuči tekst

Related Post