Vrijednost korištenja surme za oči. Zdrava je za oči, štiti oči, daje ljepši izgled…

9928 0
Preporuči tekst

Surma je drevna kozmetika koja štiti oči

Surma, odnosno kohl ili kajal je drevna kozmetika za oči. Originalno potice od Beduina i tamo je upotrebljavaju i muskarci i zene i deca.

Osnovna funkcija je da zastiti oci od iritacije izazvane prasinom, vetrom i suncem. Kasnije je postala deo estetike sminkanja, a cak je i Guerlain, cuvena kozmeticka kuca, napravio svoju liniju kajala (bez lekovitih svojstava).

Pravi se od potpuno prirodnih sastojaka i zdrava je za oči, naravno, pod uslovom da je originalna. Izrazito je postojana i ne brise se tokom dana, cak je ni suze ne spiraju. Može i da se spava sa njom jer ima lekovita svojstva.

Stavlja se tako što se pokvasi štapic, umoči u prah i stavi na unutrašnji deo oka, gornju i donju ivicu. Traje po dva dana.Sutra budu još lepše oči od nje, dobije se onaj smokey eyes look ).

Ko je jednom proba teško da se vraća na ovu modernu uobičajenu šminku.Posle stavljanja, mogu vas malo peći i suziti oči, ali to je normalno dok se ne naviknete.Rok trajanja je neograničen,a što se količine tiče, meni jedna bočica traje i više od godinu dana.

Prah je jak, intenzivno crn i ne treba puno staviti.

mojekrpice.rs


Preporuči tekst

Related Post