Zašto žena plače?

2151 0
Preporuči tekst

Mjesto gdje ljubav stanuje. Muškarci ovo nikad neće da shvate…


Mali djecak je pitao svoju majku – Zasto places ?

– Zato sto to moram- odgovorila je.

-Ali, ne razumijem- rekao je djecak.

Majka ga je zatim zagrlila i rekla- NIkad i neces razumjeti.

Djecak je poslije upitao svog oca – Zasto mama nekad place bez razloga?
Pa sve zene placu bez razloga – nehajno odgovori njegov otac. Ali, djecak se jos uvijek pitao zasto zene placu, pa se uputio do jednog starog mudrog sejha ..

On sigurno zna odgovor- pomislio je … O, ucitelju, zasto zene zaplacu tako lahko ?
Sejh mu je odgovorio : Kad je Allah stvarao zenu, On je ucinio da ona bude veoma posebna.Ucinio je njena ramena dovoljno snaznim da mogu iznijeti svu tegobu svijeta, ali istovremeno i tako njeznim da mogu pruziti utociste. Dao joj je snagu toliku pa ona moze izdrzati teskocu porodjaja i bol koji joj i poslije zadaju njena djeca. Dao joj je snagu pa ona nastavlja da ide dalje i kad svi odustanu i ona se brine o svojoj porodicu i kroz bolesti i teskoce, bez da se na to zali.

Dao joj je i osjecajnost toliko veliku, pa ona voli svoju djecu pod svim uslovima, pa i kad je zestoko povrijede. Podario joj je snagu da izdrzi pomazuci svog supruga i pored gresaka koje on cini i stvorio je nju od njegovog rebra, jer je ona ta koja stiti njegovo srce. 

Dao joj je i mudrost, pa ona zna da dobar muz nikad nece namjerno povrijediti svoju zenu, vec da je to nekad samo ispit njene odluke da ostane s njim bez kajanja. I, na kraju, dao joj je i suze.

To je samo njeno, posebno samo za nju da to koristi kad joj zatreba, ona za to ne treba razlog i ne treba nikome da objasnjava. To je nesto njeno. – Vidis sinko, ljepota zene nije u njenoj odjeci koju nosi, nije u izgledu njenog lica.

Ljepota zene je u njenim ocima jer su to vrata njenog srca, mjesta gdje ljubav stanuje …


Preporuči tekst

Related Post