Ko od vas drage sestre želi biti miss Dženneta?

926 0
Preporuči tekst

Sestro, raduj se Allahovim obećanjima

Znam da ponekad kada vidiš druge djevojke našminkane poželiš biti poput njih, ali ti si se odrekla uljepšavanja pred strancima radi Allaha. Znam da ti ponekad naiđu ovi momenti kada prosto želiš da izađeš u nekoj lijepoj haljini i pustiš svoju kosu, ali odrekla si se ovoga zbog straha od Allaha.

Znam da ti je teško na ljetnjim vrućinama, i znam da i ti poželiš otići na more i kupati se kao sve druge djevojke, ali odrekla si se toga jer voliš Allaha. Znam da ponekad želiš biti kao sve druge žene, ali ti si se pokorila naredbi svog Gospodara i stavila si hidžab zbog ljubavi prema Njemu.​

Znam koliko je teško biti stranac u ovom vremenu iskušenja, ali znaš li šta još znam? Znam da je ovaj Dunjaluk prolazan i sve ovo neće vječno trajati. Znam da ti živiš za Džennet, a ne za Dunjaluk.

Znam da vrijediš više od toga da budeš samo još jedan potrošni materijal društva. Znam da si dovoljno snažna da ostaneš ustrajna, i da si ti kćerka Hatidže i Aiše.

Znam da će te Allah nagraditi za svaku sekundu tvog sabura, i da će ti dati daleko više nego što bi mogla i poželjeti.

Znam da ćeš onog trenutka kada zakoračiš u Džennet zaboraviti na sve teškoće koje si ovdje imala. Digni svoju glavu, jer ti si kraljica Dženneta.

Samo se sjeti Allahovih obećanja: “Sve što zažele imaće u Gospodara svoga” (42:22) i “Uživanje na ovome svijetu, prema onome na onome svijetu, nije ništa.” (9:38) Tako mi Allaha, ovaj Dunjaluk koji svakim danom sve više nestaje nije vrijedan trenutka tvoje brige.

Ti si kraljica islama, ti si stvorena da bi bila miss Dženneta, djevojka koja pjevuši pokraj Džennetskih rijeka, noseći svoju krunu i haljinu kraljice. “I niko ne zna kakve ih, kao nagrada za ono što su činili, skrivene radosti čekaju” (Es-Sedžda, 17)


Preporuči tekst

Related Post

Djever Smrt

O hadisu: Djever je smrt…

Posted by - 15/01/2020 0
Preporuči tekstDobro poznajemo period puberteta. Pročitajte slučaj ovog brata Halid je zabrinuto i tužno sjedio u kancelariji. Njegov kolega Salih…