Majka I Kcerka

Majku i kćerku napao pijani muškarac jer su nosile hidžab

2504 0
Preporuči tekst

Težak incident dogodio se u Kiseljaku, kada su starija ženska osoba i njena maloljetna kćerka napadnute, a kao mogući motiv napada navodi se to što su ove osobe nosile hidžab.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Hasan Hodžić iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona, napadač je već uhapšen i utvrđeno je kako je ovaj napad počinio u alkoholiziranom stanju.

“Ženska osoba je prijavila da je nju i njenu 17-godišnju kćerku napao nepoznati muškarac, udarajući je rukama. Uspjela je zaštititi kćerku, pa ona nije povrijeđena, ali je zato ona zaradila povrede zbog kojih je upućena u Kantonalnu bolnicu Bila“, dodao je Hodžić.

Ovaj napad je prijavljen policiji a dogodio se u blizini jedne benzinske pumpe. Vrlo brzo na mjesto napada stigla je i policija, kojoj je prijavljeno kako bi motiv napada mogla biti činjenica da su dvije napadnute ženske osobe nosile maramu, odnosno, hidžab. Napadnute osobe su ustvrdile kako ne vide drugi razlog zbog kojeg bi bile napadnute.

Napadač je brzo lociran i utvrđeno je kako je ima 2.40 promila alkohola u krvi, zbog čega je, prema naredbi dežurne tužiteljice, zadržan u policijskojs tanici, gdje će biti saslušan nakon triježnjenja.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljivanju ovog krivičnog djela, te će ono uskoro biti rasvijetljeno.

radiosarajevo.ba


Preporuči tekst

Related Post