Hidzama

PET DOBRIH STVARI ZA VAŠE TIJELO I ORGANIZAM ĆE SE DOGODITI AKO URADITE HIDŽAMU

1069 0
Preporuči tekst

Ako budete radili hidžamu, desit će vam se ovih pet stvari:

Hidžama je izvanredan način očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U ovom članku donosimo pet fantastičnih koristi koje možete imati ako budete radili hidžamu…

1 Opuštanje tijela i uma, i oporavak od stresa – Koliko god da se pokušate opustiti, to nećete moći postići sve dok su vaši mišići napeti i zgrčeni. Hidžama pomaže opuštanju mišićnog tkiva kao nijedna druga masaža, i to bez bolnog pritiska. Dobra vijest je da blagodati hidžame tu ne prestaju, već tek počinju. Hidžama pomaže da se vaše cjelokupno tijelo i um očiste od fizičkih i emocionalnih blokada i postizanje istinske relaksacije.

2 Smanjenje i nestanak bolova u tijelu
Veliki broj naučnih studija je dokazao da hidžama pomaže kod različitih bolova u tijelu jer povećava dotok krvi do oštećenog tkiva. Krv s sobom donosi važne nutrijente, kiseonik i – najvažnije – vitalnu energiju koja prolazi kroz povrijeđeni dio tijela. Na taj način, hidžama se poakazala efikasnom i za ublažavanje bolova kod pacijenata oboljelih od kancera.

3 Brže zacjeljivanje tijela, povreda i rana
Ne trebamo se čuditi da su olimpijski sportisti naprosto ludi za hidžamom. Trener Brandi Ross je ostvario velike uspjehe radeći hidžamu na sportistima. On tvrdi da hidžama liječi skoro svaku povredu i ranu na tijelu. Hidžama usmjerava upalni proces, koji je odgovor tijela na povredu. Upala se javlja kada tijelo šalje veće količine krvnih ćelija i proteina u povređeni dio kako bi se izliječio.

4 Izliječenje i nestanak kožnih problema
Da li vam je dosta celulita, akni, ekcema, ili strija? Onda probajte hidžamu! Hidžama pomaže i poboljašava cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Na taj način osigurava da vaše tijelo i tkiva budu ispunjeni krvlju bogatom nutrijentima, i na taj način povećava proizvodnju kolagena – proteina zaduženog za održavanje zdravlje mišića i tkiva.
Više naučnih stidija je pokazalo je hidžama efikasniji tretman kožnih problema poput akni od antibiotika i drugih lijekova.

5 Izliječenje i nestanak problema s probavom
Stres se nakuplja u predjelu stomaka (abdomena), što nije dobro jer se tamo nalazi probavni trakt. Srećom, hidžama smanjuje stres koji se nakupio i poboljšava pokretljivost crijeva. Ovo može čudotvorno djelovati na stanja poput upalnih bolesti crijeva (Chronova bolest, ulcerozni kolitis), proljeva, stomačnih bolova i grčeva, te ulcera i čireva.

Izvor: davidwolfe.com


Preporuči tekst

Related Post