SANDŽAK BOGATIJI ZA JOŠ JEDNOG HAFIZA KUR’ANA

806 0
Preporuči tekst

Još jedan veliki uspijeh Škole Kur’ana Časnog, Islamske zajednice, svih Bošnjaka ne samo ovog područja. Mladi Sjeničak, Kerim Prepoljac, u haremu Altun Alem džamije ponio je titulu hafiza. Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević kaže da će preko svih organa IZ-e sve resurse i kapacitete usmjeriti na ovakve mlade muslimane.

„ Ovo je još samo jedan dokaz da onaj ko radi, Allah dž.š. mu da rezultate kao i velike uspjehe. Velika radost i velika čast za sve nas, za Islamsku zajednicu, za našu zajednicu što nam je Allah dž.š. dao ovakve ljude i ovakve rezultate „, kazao je hfz. Abdurahman ef. Kujević.

Direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić kaže da je ovo 10 kandidat kojeg je preslušavala komisija IZ u Srbiji a 17. po redu verifikovani i da je ovo još jedan primjer uspješnog mladog muslimana koji je istrajao na pravom putu.

„Jedan od prvaka ovog ummeta, balkanskog i sandžačkog. Ja sam ponosan na Kerima jer je i on bio učenik škole Kur’ana Časnog. Čestitam njemu, njegovoj porodici, IZ u Srbiji jer smo bogatiji za još jednog nosioca Allahove dž.š. riječi ‘’, rekao je direktor škole Kur’ana Časnog, hfz. Irfan ef. Malić.
Hfz. Faris ef. Dautović ponosan na Kerima i moli Allaha dž.š. da ga učvrsti na ovom putu.

“ Ako bi se jednom riječju mogao opisati Kerim jeste genije. Od samog našeg upoznavanja i našeg druženjam, vidio se veliki trud kod njega. On je uspješan i na drugim poljima i naukama pokazao je uspjeh. Pokazao je hifz, moć pamćenja koja je na zavidnom nivou “, dodao je Faris ef. Dautović.

Kerim presretan što je ponio titulu hafiza i poručio muslimima da se druže sa Kur’anom Časnim kako bi imali bereketa u svakom polju.
“ Najpre bih se zahvalio Uzvišenom Allahu dž.š. koji mi je omogućio i podario snage da polažem hifz kao i da hairli okončam ovaj projekat. Također bih želio da se zahvalim i hfz. Farisu ef. Dautoviću kao i komisiji koji su saburali sedam dana na ovom projektu. Poručio bih svim muslimanima da se druže sa Kur’anom Časnim jer ako žele bereket u porodici, radu, imetku i svemu što se vezuje za njihov život nek se druže sa Kur’anom Časnim jer kako i Allah dž.š. kaže „ Knjiga koju ti objavljujemo uistinu je mubarek ““, završava Kerim.

Komisiju su činili muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević, direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, hfz. Faris ef. Dautović, hfz. Elvedin ef. Avdović, hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Haris ef. Saračević.

Sandžak PRESS


Preporuči tekst

Related Post