MuftijaKodParoha

Zenički muftija Mevludin Dizdarević posjetio porodicu paroha Marka Maleša nakon rođenja trojki

905 0
Preporuči tekst

Bilo je i darivanja novorođenčadi

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je zeničkog paroha Marka Maleša u njegovom domu u Zenici, a povodom rođenja trojki u domu Maleševih, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Nema kraja pričama koje potvrđuju da je Bosna i Hercegovina multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna zemlja, te da svi pomenuti elementi čine suštinu bh. identita i najveće blago ove zemlje. Još jedna priča koja sve to potvrđuje stigla je iz Zenice. 

Naime, muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević posjetio je porodicu zeničkog paroha Marka Maleša, čija je supruga na svijet donijela troje djece, dvije djevojčice i dječaka, navedeno je u saopćenju iz Zeničkog muftijstva. 

“U vrijeme kada su lijepe vijesti rijetkost, rođenje tri bebe u Zenici spada u događaje koje treba istaknuti. Osobito zbog činjenice značajne depopulacije stanovništva u cijeloj državi. Također, radi se o uvaženom zeničkom parohu Marku koji se istakao dobrim odnosima sa svim sugrađanima. Stoga je muftija u skladu sa običajem posjetio ovu porodicu, čestitao ponosnim roditeljima i darovao novorođenčad”, navedeno je iz Muftijstva.


Preporuči tekst

Related Post