Ovo je sveštenik koji je uhapšen sa eksplozivom i oružjem. Dok je bio pahor u Zenici odbijao da ustane na himnu BiH

759 0
Preporuči tekst

Vjerski službenik ili kriminalac???

Sveštenik u eparhiji Višegrad Bojan Glišić uhapšen je u policijskoj akciji “Lotika” zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija.
Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale, da je akcija “Lotika” usmjerena na razbijanje kriminalne grupa koja se bavila nedozvoljeno proizvodnom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije i to dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.
– Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona – naglasila je Miljanovićeva.

Bojan Glišić je nekada bio pahor u Zenici. Ostao je poznat po bahatom demonstriranju nepoštovanja simbola Bosne i Hercegovine. Naime,
Bojan Glišić je kao paroh i predstavnik Srpske pravoslavne crkve odbio ustati za vrijeme intoniranja himne Bosne i Hercegovine na svečanosti Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Glišić je, kada su počeli taktovi himne, osim što je ostao sjediti, u nakani da ustanu spriječio povlačenjem za ruke i svoje saradnike Draženka Ubiparipovića i Danijelu Nikolić.

saff.ba


Preporuči tekst

Related Post