SpavanjeDovaKorist

OSOBA KOJA ZANOĆI POD ABDESTOM I OVOM DOVOM IMAĆE OVU KORIST OD TOGA

1521 0
Preporuči tekst

Kada hoces leci u svoju postelju,abdesti se onako kao sto se abdestis za namaz,zatim lezi na desnu stranu i prouči ove riječi:

El-Bera` r.a.,prica da je Vjerovjesnik s.a.v.s.,rekao:“Kada hoces leci u svoju postelju,abdesti se onako kao sto se abdestis za namaz,zatim lezi na desnu stranu i reci:(Allahumme eslemtu vedzhi ilejke,ve fevvedtuemri ilejke,ve edze`tu zahri ilejke,regbeten ve rehbeten ilejke.La meldze`e ve la mendza minke illa ilejke.Allahumme amentu bikitabike-llezi enzelte ve nebijjike-llezi erselte.

Allahu moj,Tebi se predajem i svaki svoj posao Tebi povjeravam.Sa nadaom i strahom Tebi se sklanjam. Utocista i spasa od Tebe nema nego samo opet kod Tebe. Allahu moj,vjerujem u Tvoju Knjigu(Kur`an) koju si objavio i Vjerovjesnika(Muhammeda) kojeg si poslao).Pa ako umres te noci,umro si kao musliman.

Nastoj da ove rijeci (dova) budu posljednje sto govoris.”– Ja sam to- kaze El-Bera`-ponovio pred Vjerovjesnikom,s.a.v.s.,i kada sam dosao do “Allahu moj,vjerujem u Knjigu koju si objavio” rekao sam”i Tvog Poslanika”,a on rece:“Ne tako,nego `i Tvoga Vjerovjesnika koga si poslao.


Preporuči tekst

Related Post

Greške pojedinih muževa

Posted by - 01/09/2019 0
Preporuči tekstPojedine žene ne znaju kako da se šerijatski ophode prema njihovim muževima U ovom našem članku ćemo pokušati da…

Znakovi da te Allah voli

Posted by - 03/09/2019 0
Preporuči tekstKoga Allah voli, njega zavole stanovnici nebesa i Zemlje Uzvišeni Allah objavio je u Kur'anu: ”One koji su vjerovali i…