Fra Ivo: Kršćanima je strogo zabranjeno jesti kurbansko meso

2013 0
Preporuči tekst

„Crkva bosanska” rješava ovu dilemu kroz odgovor fra Ive koji kaže da kršćani ne smiju primati meso koje je zaklano u božije ime

Od par naših prijatelja dobili smo upit je li kršćanima dozvoljeno primiti na dar i jesti kurbansko meso, konstatiraju na Facebook profilu „ Crkva bosanska”. U nastavku, „ Crkva bosanska” rješava ovu dilemu kroz odgovor fra Ive. „ Iako se stranica ne bavi strogo teologijom zamolili smo našeg prijatelja fra Ivu da odgovori. ‘Dakle kršćanima je, a ja ću govoriti u ime katolika, strogo zabranjeno blagovanje žrtvovanog mesa.

Od kad se Krist žrtvovao na križu za spas ljudskog roda i učinio savršenu Žrtvu svaka druga žrtva, osim Mise, je isprazna i zabranjena. Zabranjeno je ubijanje bilo kakve živine u čast Boga i prinošenje bilo kakve druge krvne žrtve. Kršćaninu je dakle neprihvatljivo konzumirati i uzimati takvo meso, na šta nas strogo upozorava i Pavao.

Jer zapisano je: Nisu ti mile ni žrtve ni prinosi, nego si mi uši otvorio: klanice ni okajnice ne tražiš. Žrtve i prinosi, paljenice i okajnice — koje se po Zakonu prinose — ne mile ti se i ne sviđaju, veli zatim: Evo dolazim vršiti volju tvoju! Dokida prvo da uspostavi drugo. U toj smo volji posvećeni prinosom tijela Isusa Krista jednom zauvijek.
Sve ovo ne znači da nemožete u ime dobrih odnosa pojesti baklavu pa i dvije”, zaključuje Fra Ivo.

Saff


Preporuči tekst

Related Post