Amerikanac koji je iz pekare ukrao 50 dolara oslobođen nakon 36 godina zatvora

1061 0
Preporuči tekst

Iako nije bilo povrijeđenih, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uvjetne kazne

Sudac u Alabami naredio je da muškarac koji je ukrao 50 dolara iz pekare bude pušten s izdržavanja doživotne kazne zatvora, piše BBC News.
Alvin Kennard oštro je osuđen 70-ih godina zbog strogih pravila tada uvedenih kako bi se odvratili mogući prestupnici od počinjenja prekršaja. Odluka o puštanju je izazvala emocionalnu reakciju prijatelja i porodice.

Njegova advokatica Carla Crowder rekla je da je prezadovoljna ovom odlukom te je napomenula da će o Kennardu preuzeti brigu njegova porodica. Istakla je i to da on ima namjeru pokrenuti stolarski biznis kojim se bavio prije krađe.

On je 1983. godine, kada je imao 22 godine, pod prijetnjom nožem opljačkao pekaru. Iako nije bilo povrijeđenih, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uvjetne kazne. Ovaj strogi zakon je sada izmijenjen te je omogućeno puštanje na uvjetnu slobodu.

Pojavivši se u crveno-bijeloj zatvorskoj uniformi, Kennard je rekao sucu da je preuzeo potpunu odgovornost za svoje postupke. Njegova porodica i prijatelji skočili su od sreće te su ga zagrlili kada je sudac donio odluku o puštanju na slobodu.

“Svi smo plakali. Pričao je o slobodi više od 20 godina”, rekla je njegova rodica Patricia Jones

Saff.ba


Preporuči tekst

Related Post