Ratni zločinac “na aparatima” Oglasio se sin krvnika Ratka Mladića: “Moj otac je gotov!”

1035 0
Preporuči tekst

Zdravstveno stanje bivšeg načelnika Generalštaba VRS i presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića je nepromjenjeno. Mladiću je i dalje je loše

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Zdravstveno stanje bivšeg načelnika Generalštaba VRS i presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića je nepromjenjeno. Mladiću je i dalje je loše, tvrdi njegov sin, a odbrana će na statusnoj konferenciji zakazanoj za 3. oktobar ponoviti zabrinutost zbog njegovog zdravlja.

– Na toj statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je zdravlje generala, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on liječen – rekao je Darko Mladić.

Što se tiče zdravstvenog stanja generala, Darko Mladić ističe da je loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja.

– Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na liječenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije kompletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljeno izanaliziramo – dodao je on.

Darko Mladić je podsjetio da je zakazana redovna statusna konferencija koja, prema haškim pravilima, treba da bude zakazana 120 dana od prethodne.

Iz Međunarodnog mehanizma za krivične sudove saopšteno je da je prethodna statusna konferencija održana 13. juna i da je Mladić u pritvorskoj jedinici UN, gdje čeka odluku povodom žalbe koju je uložio na presudu Sudskog vijeća.

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Generala Ratka Mladića (76) Haški tribunal je osudio na doživotni zatvor za monstruozne zločine u BiH.

BHDijaspora.net


Preporuči tekst

Related Post