Serif Konjevic Sminka

Svašta ste čuli o Šerifu Konjeviću, ali kada saznate šta je uradio jednoj šehidskoj porodici, iznenadit ćete se:

97532 0
Preporuči tekst

Događaj kojeg nije potvrdio niti demantirao

Kada je žena radniku mesnice rekla da vrati meso jer nema dovoljno novca, pjevač mu je rekao da joj sve stavi u kesu, platio račun i obavezeo se da ubuduće sve što ona kupi da će on regulirati…

Šerif Konjević je jedan od naših estradnih umjetnika koji je uvijek pomagao ljudima za koje je čuo da im je pomoć potrebna. Iako smo više puta imali informaciju koje je i koliko pomogao, Konjević nikada nije želio to promovirati.

– To je nešto moje lično i ne želim o tome da pričam – jedna je od ranijih Šerifovih izjava kada smo tražili od njega da nam nešto više ispriča o svojih humanitarnim aktivnostima za vrijeme prošlogodišnjih poplava, ramazana, Bajrama…

Puno više je onih koji su imali slične aktivnosti pa su „za rukav vukli” novinare kako bi se na tuđoj muci poznali junaci.

Šerif je, kako čujemo od radnika jedne mesnice koja se nalazi na Ilidži, prije nekoliko dana pokazao svoje veliko srce kada je došao u kupovinu. Ispred njega je bila jedna starija žena koja je kupovala meso i vratila dio onog što je namjeravala kupiti jer nije imala dovoljno novca. Konjević je, priča nam naš sagovornik, pitao radnika mesnice šta to radi, na što mu je ovaj odgovorio da je gospođa tako tražila jer nema dovoljno novca.

Pjevač je uzeo meso koje je vratila i stavio joj u kesu. Žena ga je u čudu gledala, zahvalila mu se, a kada mu je nakon minut-dva rekla da je šehidska porodica, Konjević se još više sažalio te je tražio da se na kratko vidi sa vlasnikom mesnice. Njemu je rekao da ubuduće sve što kupi ta gospođa stavljaju na njegov račun te da će to on uredno regulirati.

Žena iz mesnice mu se zahvalila, ne vjerujući šta se dešava počela da plače i blagosilja pjevača.

Pozvali smo Konjevića, ali ni ovoga puta o tome nije želio pričati.

– O tome ne želim da pričam. Niti ću potvrditi niti demantirati – dodaje on.

Preuzeto sa portala: ciknews.com


Preporuči tekst

Related Post