DOVA ZA SLOGU I LJUBAV U VAŠOJ PORODICI… PROUČITE

20779 0
Preporuči tekst

DOVA ZA SLOGU I LJUBAV U VAŠOJ PORODICI

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu, koji Si ucinio vjeru najjacom sponom među muslimanima i koji si u casnoj Objavi Kur’anu naredio slogu i ljubav medju ljudima,zabranio neslogu,svadju i mrznju.

Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove rijeci preko poslanika Muhammeda a.s.: “Allah dz.s.ce reci na sudnjem danu:

Gdje su oni koji su se voljeli medjusobno samo radi Allahove velicine.Stavicu ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga.

Duzan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomazu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime dacu balkone od svjetla, na kojima ce im zavidjeti pejgamberi i sehiti.”Dragi Allahu, daj da u nasim srcima vlada sloga i mir!Allahu, neka bude u mojo porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mrznju i svaku bruku!

Allahu, sacuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svadje i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima-Islamske zajednice. Svemoguci Allahu, daj da se radi Tebe slazemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur’anu:

“Muslimani su svi braca…”.Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov casni rod i ashabe! AMIN


Preporuči tekst

Related Post

Cetiri Sina

Četiri sina i kćerka

Posted by - 17/01/2020 0
Preporuči tekstPrvog dana braka muž i žena su odlučili da ne primaju goste… Prvog dana braka muž i žena su…