Crkve Dzamije

London zatvara 500 crkava i otvara 423 nove džamije

12574 0
Preporuči tekst

Puzajuća islamizacija Londona je skoro pa gotova, sa stotinama službenih šerijatskih sudova koji djeluju u glavnom gradu, i džamija koje se otvaraju tamo gdje su poznate kršćanske crkve stajale mnogo stotina godina

“London je islamskiji od mnogih muslimanskih zemalja” – kaže Maulana Syed Raza Rizvi, jedan od islamskih propovjednika koji sada vode “Londonistan”, kako je novinarka Melanie Phillips nazvala glavni grad Velike Britanije. No moramo naglasiti da Rizvi nije desničarski ekstremist.

Nobelov laureat za književnost, Wole Soyinka, bio je malo manje velikodušan. On je prozvao Veliku Britaniju „septičkom jamom za islamiste„.

„Teroristi ne mogu podnijeti multikulturalizam Londona„ – rekao je londonski gradonačelnik Sadik Khan nakon smrtonosnih terorističkih napada u Westminsteru prošle godine. Istina je zapravo dijametralno suprotna: britanski multikulturalisti hrani islamski fundamentalizam.

Iznad svega, Londonistan sa 423 nove džamije, se gradi na tužnim ruševinama engleskog kršćanstva. Mnoge ikonske kršćanske crkve u Londonu pretvorene su u džamije.

Institut Gatestone je izvijestio: Crkvu Hyatt United je kupila egipatska zajednica s ciljem da ju pretvori u džamiju. Crkva Sv. Petra pretvorena je u džamiju Medina. Džamija Brick Lane je izgrađen na bivšoj metodističkoj crkvi. Ne samo da su zgrade pretvorene, već i ljudi. Broj obraćenika na Islam je udvostručen; često oni obuhvaćaju radikalni islam, kao i kod Khalid Masooda, terorist koji je počionio teroristički napad na Westminsteru.

Daily Mail je objavio fotografije crkve i džamije nekoliko metara jedna od druge u srcu Londona. U crkvi sv. Giorgije, koja je namijenjena za smještaj 1230 vjernika, okupilo se samo 12 ljudi na proslavi Mise. U crkvi Santa Maria bilo ih je 20.

Obližnja džamija Brune Street Estate ima drugačiji problem: pretrpanost.

Njihov mali prostor može primiti samo 100 ljudi. U petak se vjernici moraju preliti na ulicu i moliti izvan džamije. (naslovnica) S obzirom na aktualne trendove, kršćanstvo u Engleskoj postaje relikt, dok će islam biti religija budućnosti.

U Birminghamu, drugom po veličini britanskom gradu, gdje mnogi džihadisti žive i orkestriraju svoje napade, islamski minaret dominira nebom nad ovim gradom. Postoje prijedlozi da britanske džamije pozivaju islamske vjernike na molitvu preko zvučnika tri puta dnevno.

Do 2020. procjenjuje se da će broj muslimana koji dolaze na molitvu doseći najmanje 683.000, dok će broj kršćana koji sudjeluju u tjednoj misi pasti na 679.000.

“Stigao je novi kulturni krajolik gradova Engleske; homogenizirani, kršćanski krajolik državne religije je u povlačenju” – rekao je Ceri Peachof sa Sveučilišta u Oxfordu.

Dok je gotovo polovica britanskih muslimana mlađa od 25 godina, četvrtina kršćana ima više od 65 godina. “U sljedećih 20 godina bit će više aktivnijih muslimana nego onih koji idu u crkvu” – rekao je Keith Porteous Wood, ravnatelj Nacionalnog svjetovnog društva.

Od 2001. godine, 500 londonskih crkava svih denominacija pretvoreno je u privatne domove. Tijekom istog razdoblja, britanske su džamije proliferirale.

U razdoblju od 2012. do 2014. udio Britanaca koji se identificiraju kao anglikanci pao je sa 21% na 17%, što je smanjenje od 1,7 milijuna ljudi, dok je prema istraživanju koje je proveo ugledni Institut za društvena istraživanja NatCena, broj muslimana narastao za gotovo milijun.

Crkveni vjernici opadaju po stopi koja će u roku od jedne generacije biti tri puta manja od onih muslimana koji redovito dolaze u džamije u petak.

Demografski, Britanija također prikazuje svoje islamsko lice, u mjestima kao što su Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, Waltham Forest i Tower Hamlets.

Godine 2015. analiza je pokazala da je najčešće dano ime u Engleskoj – Mohammed, uključujući varijacije imena kao što su Muhammad i Muhammed.

Najveći gradovi sada imaju ogromni udio muslimanske populacije: Manchester (15,8%), Birmingham (21,8%) i Bradford (24,7%).

U Birminghamu je policija upravo razbila terorističku ćeliju. Sada u tom gradu postoji i veća vjerojatnost da će se dijete roditi u muslimanskoj obitelji nego u kršćanskoj.

U Bradfordu i Leicesteru, pola djece su muslimani. Muslimani ne moraju postati većina u Velikoj Britaniji; oni samo trebaju postupno islamizirati najvažnije gradove.

Promjena se već odvija. “Londonistan” nije noćna mora muslimanska većine, to je kulturni, demografski i vjerski hibrid u kojem Kršćanstvo opada i Islam napreduje.

Prema Innes Bowen, koja piše za The Spectator, samo dvije od 1700 džamija u Velikoj Britaniji danas prate modernističku interpretaciju islama, u usporedbi s 56% u Sjedinjenim Državama.

Vehabije kontroliraju šest posto džamija u Ujedinjenom Kraljevstvu, a fundamentalistički Deobandi kontroliraju do 45%. Prema istraživanju Centra znanja Velike Britanije, trećina muslimana u Velikoj Britaniji se ne osjeća kao “dio britanske kulture” (Baxter Dmitry,YNW)

Što će biti sljedeće?

NoviSvjetskiPoredak.com


Preporuči tekst

Related Post