MUP Auto

Pročitajte objašnjenje načelnika policije čiji je sin pijan slupao MUP-ov auto

2632 0
Preporuči tekst

Pijani sin načelnika prvo nije nazvao policiju, nego tatu koji je onda, umjesto sina, o tome obavijestio dežurstvo policije

Pijani sin načelnika splitske policije Slobodana Marenića nedavno se očevim službenim automobilom zabio u ogradu mosta na Bačvicama u Splitu. Imao je 1,70 promila alkohola u krvi.

Pijani sin načelnika prvo nije nazvao policiju, nego tatu koji je onda, umjesto sina, o tome obavijestio dežurstvo policije

Policija je u svom jutrošnjem priopćenju napisala da je nesreću skrivio “član obitelji načelnika policije koji je prema prvim informacijama, uzeo vozilo na korištenje bez znanja načelnika policije”.

Načelnik policije potvrdio je kako je riječ o njegovom sinu koji će za mjesec dana napuniti 19 godina, a na sve, čini se, gleda prilično blagonaklono.

Načelnik: Sin mi se osjetio sposoban i hrabar

Po riječima načelnika policije Slobodana Marenića, privatni mu automobil sinoć nije bio parkiran ispred kuće, nego službeni Ford Focus. Sin mu je radio do jedan sat poslije ponoći, kući je došao u dva sata, javio se ocu, no nakon toga ga je nazvala djevojka i zamolila ga da je prebaci kući

“Sin mi se osjetio sposoban i hrabar, umjesto da je otišao leći kao što sam mislio, uzeo je ključ, otišao po djevojku i to se dogodilo. Udario je u most na Bačvicama. Srećom nikoga nije udario niti ozlijedio, a i sam je prošao bez ozljeda. On me nazvao odmah nakon nesreće i rekao mi što se dogodilo. Na vozilu su razbijena desna suvozačeva vrata i kotač je okrenut. Ima štete, ali ne znamo još kolika je”, izjavio je Hini načelnik Marendić.

“Popio je dvije čaše pića”

Priznaje kako mu je sin zaista krivo procijenio jer je mlad i neiskusni vozač i dodaje da je tu večer popio dvije čaše pića. Razmišljao je, kaže Marendić, na način da već kada ispred kuće nije bio parkiran očev automobil, uzme Ford Focus jer bila je noć i vrijeme kada na cesti nema puno vozila.

U prometnoj nesreći koju je izazvao pijani sin načelnika policije, nije bilo ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta. Vozilo koje je slupao je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Načelnik kaže da je od kolega tražio da provedu proceduru “kakva se i inače radi”. A kakvu drugu?

Marenić je u podne ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirao i konferenciju za medije.

“Jedan nepromišljen potez mog sina doveo nas je u situaciju da pričamo o noćašnjem događaju. Želim kazati da sam u momentu saznanja o prometnoj nesreći sam izvijestio dežurstvo policije splitsko-dalmatinske i zatražio od kolega da provedu proceduru kakva se i inače radi”, rekao je načelnik policije kao da postoji mogućnost da se u slučaju njegovog sina ne provede procedura “kakva se inače radi”.

No tu nije kraj nevjerojatnom opravdavanju policijskog načelnika.

Policija kao taxi služba za načelnika

“Kao otac sam potom nazvao kolege da me odvezu do mjesta gdje se prometna nesreća dogodila. Tamo sam stupio u kontakt sa svojim sinom i nakon što je završilo istraživanje na mjestu događaja, uzeo ga kući”, rekao je načelnik i tako otkrio da mu policija služi kao taxi služba.

Marenić je još jednom ponovio kako se radi “o nepromišljenom potezu sina koji je uzeo službeno vozilo iako mu on to nije dozvolio”. Dodao je i da automobil ima na raspolaganju 24 sata na dan.

Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere, navodi policija.

Index.hr


Preporuči tekst

Related Post