ErdoganOstavka

Erdoğan: Podnijet ću ostavku!

3542 0
Preporuči tekst

Turski predsjednik je odgovorio predstavnicima opozicione CHP partije koji ga otpužuju za uživanje i komforizam u novoj predsjedničkoj palati

Naime, predsjednik najveće opozicione partije je izjavio kako su daske u toaletima nove predsjedničke palate od zlata. On je u subotu u Izmiru kazao: “Gospodo u Ankari, vi izgrađujete vaše palate, kupujete sebi avione i mercedese, daske na toalet školjkama su vam od zlata.”

Predsjednik Erdoan je izazvao predsjednika opozicije da dokaže svoje tvrdnje koje iznosi. Gostujući na trećem kanalu TRT Erdoan je kazao: “Pozivam ga da dođe u predsjedničku palatu, neka je obiđe cijelu ukoliko nađe to što tvrdi da postoji u njoj, samo jednu takvu dasku, ja ću podnijeti ostavku.”

O tome kakva je osoba Erdogan najbolje govori činjenica kakav je bio prije obavljanja predsjedničke dužnosti. Na lokalnim izborima održanim 27. ožujka 1994. godine, Erdoğan je izabran za gradonačelnika Istanbula, vodećeg društvenog i gospodarskog grada u Turskoj i jedne od najvećih metropola u svijetu.

Dobio je većinu glasova, 25,19% na izravnim izborima. Mnogi su se bojali da će nametnuti islamističke zakone, no, Erdoğan se ponašao pragmatički. Rješavao je zastarjele probleme Istanbula, kao što su bili nedostatak vode, zagađenje i prometni kaos. Nedostatak vode riješen je polaganjem stotina kilometara novog vodovoda.

Problem smeća riješen je uspostavljanjem najnovijih reciklažnih postrojenja. Dok je bio u uredu, zagađenje zraka je smanjeno prelaženjem na uporabu prirodnog plina. Zamijenio je javne autobuse s onima podobnim za okoliš. Gradski promet i prometna gužva poboljšani su s više od pedeset mostova, vijadukata i autoputeva.

Poduzeo je mjere sprječavanja korupcije i pobrinuo da se gradski proračun rabi promišljeno. Isplatio je veći udio istanbulskog duga vrijednog dvije milijarde dolara i u međuvremenu uložio četiri milijarde dolara u grad.

Portal Svjetlo Dunjaluka


Preporuči tekst

Related Post