Aleksandar Vucic

Vučić se vozio u džipu na kojem je bila pričvršćena lobanja ubijenog bošnjaka (Video)

8688 0
Preporuči tekst

Alkeksandar Vučić se ovih dana pohvalio da nije ubica kao Naser Orić, a video govori suprotno

Predsjednik Republike Srbije Alkeksandar Vučić se ovih dana pohvalio da nije ubica kao Naser Orić. Naravno, Vučić nije spomenuo da je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bio dobrovoljoac u četničkom odredu kod Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju.

Poznato je da je sa Jevrejskog groblja ubijeno mnogo civila u Sarajevu. Vojislav Šešelj je u Hagu posvjedočio da je Vučić bio četnički dobrovoljac.

“Sve smo zajedno radili. Ako sam ja umiješan u ratne zločine, onda je moj direktni saučesnik Tomislav Nikolić, nema nikakve sumnje… Naš generalni sekretar Aleksandar Vučić je prije ulaska u našu stranku bio dobrovoljac u četničkom odredu kod Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju, pa je otud povučen da radi na TV Pale jer se pokazalo da se dobro razumije u taj posao”, govorio je Šešelj.

Također, Vučić nikada ne govori kako se zajedno sa Šešeljom vozio oko Sarajeva u džipu na čijoj se haubi nalazila pričvršćena lobanja ubijenog Bošnjaka iz Ilijaša.

“Naime, ne znajući ko se nalazi u crnom džipu kojeg je vozio vojvoda Vaske Vidović, a na čijoj se haubi nalazila pričvršćena lobanja ubijenog Bošnjaka iz Ilijaša i koji se kretao iz kruga fabrike Pretis u Vogošći preko Poljina prema Palama, borci 1. slavne brigade Armije RBiH su iz vogošćanskog naselja Ugorsko ispalili ‘strijelu’ na vozilo, koja je podbacila za samo nekoliko metara”, prepričava Huseinović.

Također, svjedoci tokom sudskog procesa protiv Šešelja pred Međunarodnim tribunalom u Hagu, svjedočili su da se radilo o lobanji Bošnjaka kojeg su “Vasketovi četnici” iz Ilijaša ubili nakon okupacije sela Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni.

Pogledajte video:

Saff


Preporuči tekst

Related Post