Dobri ljudi, pomozimo da ova djeca ozdrave. Teško je kad je jedno bolesno, a kamoli dvoje

1555 0
Preporuči tekst

Roditelji sami ne mogu platiti oko 8.000 eura koliko im je potrebno za troškove puta i pregleda na klinici. Možete pomoći pozivom na broj 17006, ili na broj računa

Petogodišnji Imran Bašić i njegova 17 mjeseci starija sestra Iman iz Sarajeva već duže vrijeme vode bitku za zdravlje, a da bi je dobili potrebna im je naša pomoć. U ime njihovih roditelja, čije svakodnevne muke sa bolešću dvoje djece teško da iko može razumjeti, zamolit ćemo vas za podjelu apela! Mi smo dječici ustupili broj 17006 putem kojeg svi možemo donirati 2 KM!

Dječak Imran je ranije bolovao od mononukleouze nakon koje su počeli njegovi zdravstveni problemi. Prema posljednjem mišljenju ljekara, moguće je i da ima mišićnu distrofiju. Također ima i povišene enzime jetre, zbog čega mu je potrebno raditi biopsiju jetre i druge pretrage. Njegova sestra Iman boluje od Launda Kleffner sindroma, ima 24-satne epileptične napade na centar za govor i također povišene jetrene enzime.

Roditeljima mališana najgore je što od ljekara u BiH nisu dobili tačne dijagnoze oboljenja, zbog čega Imranu i Iman što prije treba uraditi temeljnu dijagnostiku u inostranstvu, na osnovu koje će se odrediti odgovarajući tretmani za liječenje.

– Ljekari nas ovdje doslovno stalno šalju kući da čekamo da se nešto gore počne dešavati. Kako će čovjek sa dvoje bolesne djece čekati, to nema smisla. Sigurno postoji mogućnost za izlječenje ili barem da se ovo njihovo stanje ublaži – kaže otac Selvedin.

Roditelji sami ne mogu platiti oko 8.000 eura koliko im je potrebno za troškove puta i pregleda na klinici u Turskoj, a ukoliko svako od nas pomogne, vrlo lako se može prikupiti ovaj iznos.

Pored poziva na broj 17006, pomoći možete i uplatom novca na naše račune:

PayPal: paypal1@pomozi.ba
Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Imran i Iman
Za uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji:
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Imran i Iman
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich

pomozi.ba


Preporuči tekst

Related Post