DjecakAhmed

Ovog dječaka su prebili turski trgovci. Nakon što je za to čuo, predsjednik Erdogan je uradio nešto fenomenalno

8748 0
Preporuči tekst

Nakon incidenta život ove porodice se potpuno promijenio

Krajem 2015. godine mediji su objavili potresne fotografije kako trgovci u Izmiru udaraju jedanaestogodišnjeg sirijskog dječaka Ahmeda, dječaka koji je prodavao papirne maramice. Ovaj događaj bacio je mrlju na stanovnike Izmira.

Nakon što je ovaj slučaj dospio u medije odmah su reagovali premijer i predsjednik Turske, Ahmed Davutoglu i Recep Tayyip Erdoga koji su dječaka i njegovu porodicu poslali na odmor u jedan od ekskluzivnih hotela. Turski list Hurriyet objavio je reportažu o ljetovanju jedanaestogodišnjeg Ahmeda i njegove porodice. Ahmed ima mlađeg brata i tri sestre, piše “Novi“…

Njegova majka i otac su zahvalni premijeru Davutogluu i predsjedniku Erdoganu.

“Nakon što se dogodio incident naš život se potpuno promijenio. Hvala premijeru i predsjedniku koji su na mnogo pomogli. Neka ih Allah nagradi svakim dobrom. Ovo je naše prvo ljetovanje u životu”, rekla je Ahmedova majka za Hurriyet.

Ahmedov otac je također proučio dovu Allahu za predsjednika i premijera Turske i za sve one koji su im pomogli nakon napada.

“Zahvalni smo i trgovcu koji je napao mog sina, jer on je bio uzrok da pomoć stigne do nas”, rekao je Ahmedov otac.

Na kraj, Hurrriyet prenosi informaciju da je predsjednik Erdogan dao zadatak partijskom rukovodstvu da pronađu posao za Ahmedovog oca.


Preporuči tekst

Related Post