Islam Hidzab

Ne bih mijenjala islam ni za šta na svijetu! (Primjer sestre i njezine kuće)

2380 0
Preporuči tekst

Koje spletke su rađene oko mene!! Otišla sam sa cijenom ispod najmanje 80.000 eura, ali Allaha mi, ništa mi to ne znači!

U svemu oko nas postoji nebrojeno mnogo znakova i smjernica ka Pravom putu. Iskustva drugih na tom putu mnogima budu od velike koristi, stoga i ja želim s vama, braćo i sestre, podijeliti priču o svom povratku Gospodaru svih svjetova, Allahu, s.v.t. U nekoliko zadnjih godina čitala sam prijevod Kur`ana tokom godišnjih odmora, a zadnje dvije godine često bih zastala na jednom ajetu u petoj suri, dakle 5:57: ‘’O pravovjerni! Tko od vas ostavi svoju vjeru, zaista će Allah dovesti narod koji On voli i koji Njega voli…’’ U ovom ajetu prepoznala sam nas Bošnjake, koji smo sebe smatrali muslimanima, a zapravo o islamu nismo puno znali, čak nam je islam pogrešno interpretiran. Ljudi na Zapadu koji su prihvatali islam, radili su to temeljno, žene bi se pokrivale, jelo se halal-meso i sve što je samo halal, klanjali su redovno itd.

Dakle, uvijek sam vjerovala u jednog jedinog Boga, Allaha, s.v.t., klanjala samo ponekad, postila za ramazan, ali klanjanje pet vakata namaza nije bila moja praksa. Živim u Švedskoj i ovdje sam radila u bolnici u gradu kojem živim, specijalizirala sam internu medicinu. Nakon izvjesnog vremena tražila sam drugu specijalizaciju da bih izbjegla noćna dežurstva. To je bilo teško ostvariti u ovom gradu, pa sam tražila malo dalje i odlučila da putujem godinu-dvije dok se ta specijalizacija, uz Allahovu pomoć, ne završi. U septembru, oktobru i novembru 2011. putovala sam još dalje, jer sam ta tri mjeseca morala provesti na ginekologiji, a mjesta u mom ili jednom drugom gradu koji je nedaleko nije bilo.

Rano ujutro bih govorila: ‘’Allahu; uputi me na Pravi put!” I jedne noći u novembru, probudi me jaka svjetlost i u moju glavu dođe riječ: ‘’NAMAZ!’’ Znala sam da mi se Milostivi odazvao i tada sam osjetila da su mi se prsa “otvorila”. Teško je to objasniti, ali ona svjetlost je poput magneta došla do mojih prsa (grudnog koša) i olakšala ih! Nisam više zaspala, bila sam ushićena i sretna. Znala sam šta treba raditi! Nažalost, ranije nisam znala potpuno ispravno klanjati, tražila sam po internetu, čitala ilmihal, ali sam htjela biti sigurna!

Sva to ispričala sam svom sinu koji je tada imao četrnaest godina. Bio je sav ushićen, on je vjerovao u Allaha i pitao me još kao mali dječak zašto ja ne radim ono što je Allah, s.v.t., propisao u Kur`anu?! Elhamdulillah!

Ponovno sam čitala prijevod Kur’ana i ajeti su mi bili sve jasniji i jasniji! Pa ovo je Božija objava, kako sam to mogla zanemarivati!? Počela sam klanjati, a onda u januaru usred dana samo mi je prostrujalo kroz glavu: HIDŽAB! Tražila sam po internetu i našla predavača Pierrea Vogela, koji se vratio islamu, kako u jednom klipu govori: “Mudrosti mahrame ili zašto se ne pokriješ?!’’ Ja sam taj klip gledala nebrojeno puta iz dana u dan i početkom februara sam se se pokrila, elhamdulillah!

Živjela sam u kući sa sinom, razvela sam se nekoliko godina ranije i u istom mjesecu kroz moju glavu je prostrujalo: KAMATA! Dakle, trebalo je prodati kuću, jer je novac bio posuđen od banke, a kamata se plaćala! Ranije sam čula o tome, ali ovaj put su mi ajeti to jasno govorili, da ni ja ne smijem plaćati kamatu, a ne samo da je ne smijem uzimati!

Počela sam s prodajom kuće i rekla da je iskreno prodajem jer sam muslimanka i da je kamata zabranjena! Koje spletke su rađene oko mene i prodaje!! Otišla sam sa cijenom ispod najmanje 80.000 eura, ali Allaha mi, ništa mi to ne znači! Elhamdulillah, kad je meni moj Gospodar pokazao Pravi put! A kad sam sinu rekla da hoću da se pokrijem, on mi je rekao: ‘’Pa mama, ti ćeš, inšallah, u Džennet!’’

Svoju rodbinu sam obavijestila i objasnila da podliježu medijskoj propagandi kad misle da postoje nekakve “vehabije”, nego da su to vjernici koji dosljedno slijede Kur`an i sunnet Muhammeda, s.a.v.s. Opiranja i negodovanja ima svuda oko mene, na poslu, u porodici, ali u tim trenucima sjetim se šta je Muhammed, s.a.v.s., rekao kad su mu nudili povlastice, vlast, novac, samo da se odrekne Objave od Allaha, s.v.t.: “Da mi date Sunce u desnicu i Mjesec u ljevicu, ne bih se odrekao ovog poslanstva!’’

A ja kažem: “Da nemam posla, iako sam eto dvostruki specijalista, i da me istjeraju iz ove zemlje u pustinju, i neka me progone koliko god hoće, jer ćemo biti iskušani – nije me briga! LA ILAHE ILLALLAH!

Sestra J. K. M.


Preporuči tekst

Related Post