Ogorcenje U Srebrenici

Ogorčenje u Srebrenici: Obzirom da je bio Božić, od komšija Srba nismo ovo očekivali

3749 0
Preporuči tekst

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Srebrenici

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Memorijalnom centru, iako žele da vjeruju da je počinilac to uradio ne razmišljajući o eventualnim posljedicama

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica Nisvet Mujanović poziva nadležne da reaguju nakon što je nepoznata osoba ostavila vreću sa otpadom svinjskog mesa blizu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

U saopćenju Memorijalnog centra istaknuto je da su s nelagodom i osudom prihvatili vijest o ovom u nedjelu.

“Imajući u vidu da se ovih dana obilježavaju najveći pravoslavni praznici i da je praksa klanja svinja povodom praznovanja, ne očekujemo bilo kakav vid provokacija ili loših namjera komšija Srba, a što se već dešava. Poučeni iskustvom, pozivamo nadležne institucije da preventivno djeluju i ne dozvole da se na bilo koji način skrnavi prostor Memorijalnog centra.

Očekujemo osudu i istragu o ovom događaju, te adekvatnu sankciju počiniocu, ma ko to bio – istaknuto je u saopćenju Memorijalnog centra.

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Memorijalnom centru, iako žele da vjeruju da je počinilac to uradio ne razmišljajući o eventualnim posljedicama.

“Prostor koji je omeđen nišanima, za koje su majke dale članove svojih najmilijih, za nas je sveto mjesto i nećemo tolerisati bilo kakvo narušavanje i ugrožavanje ovog prostora. Lokalnu upravu pozivamo da Komunalna inspekcija i druge nadležne službe reaguju na ovaj čin, kao i za bilo kakve slične radnje i time pokažu da žele dijeliti bol s porodicama, bar u danima njihovih najsvetijih praznika. Ukoliko izostane reakcija, smatramo da je ovaj čin i njihova kolektivna svijest – zaključili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

preuzeto od: saznajemo.info


Preporuči tekst

Related Post