Izgradio je kuće, stadion, kupio odjeću, obuću, hranu za ljude iz krajnjeg siromaštva

1972 0
Preporuči tekst

Novac ga nije promjenio

Zvijezda Liverpoola i Senegalski reprezentativac Sadio Mane poznat je kao izuzetno skroman momak, kojeg novac nije promijenio.

Jedan od inostranih novinara na svom je blogu, potpuno impresioniran razgovorom s Maneom, ukratko napisao šta mu je Senegalac poručio kada su razgovarali.

“Pitao sam ga kako je moguće da ga nimalo nije promijenilo sve što je dobio – svi ti milioni, sva ta popularnost… Svakog bar malo to promijeni, a on mi je odgovorio: ‘Šta će meni, druže, 10 Ferrarija, 20 dijamantnih satova ili dva aviona? Zar nije važnije šta da uradim za svoj svijet?'”.

“Tako sam gladovao, radio na terenu, preživio ratove, igrao bosonog nogomet, nisam imao obrazovanje i druge loše stvari, ali sada želim zahvaliti nogometu, mogu pomoći svojim ljudima”, dodao je Mane.

Izgradio je kuće, stadion, kupio odjeću, obuću, hranu za ljude iz krajnjeg siromaštva. Također daje dodatak u iznosu od 70 eura svim ljudima u vrlo siromašnoj regiji Senegala.

“Nema potrebe pokazivati luksuzne automobile, ogromne vile, putovanja, a kamoli avione; Više volim da primim malo onoga što mi je život dao”, riječi su Manea.


Preporuči tekst

Related Post