Bosanske Gazije

Armija BiH objavila nevjerovatan video: Bosanske gazije ne žele da ubiju neprijateljskog vojnika

7065 0
Preporuči tekst

Radi se o video-snimku kakav do sada niste gledali. Na videu je prikazan neprijateljski vojnik kako se vraća iz šume

Agresija na Bosnu i Hercegovinu okončana je Dejtonskim mirovnim sporazumom koji jeste bio kraj patnji za stotine hiljada ljudi u našoj zemlji i naznaka nekog boljeg vremena koje, nažalost, za mnoge nikada nije došlo.

U domovini se i danas živi teško zbog političara kojima stanje kakvo jeste – odgovara. Država u svakom pogledu stagnira i ne nazire se kraj, a povremeno se može čuti i zveckanje oružjem u izjavama lidera.

Rata naravno neće biti jer teško je vjerovati da bi narod mogao biti toliko lud u historijski tako kratkom periodu vremena. No i dalje su svježa sjećanja na brojne povijesne bitke u kojima je Armija Bosne i Hercegovine kao jedina legalna vojna sila u suverenoj BiH, izvojevala na bojnom polju.

Na mrežama postoje brojni snimci koji o tome svjedoče, a kako je Armija imala plemenitu misiju spašavanja naše domovine, tako su i njene pobjede važne i slavne.

Na Youtubeu je nedavno objavljen i jedan nevjerovatan video snimak izviđanja pripadnika 109. brdske brigade koji na najbolji mogući način svjedoči o prirodi rata u Bosni i Hercegovini.

Naime, ovi momci koje možete vidjeti na snimku hrabro ulaze duboko iza neprijateljske linije, izviđaju i bilježe, a u jednom trenutku pred njima se pojavi vojnik agresora. Vjerovatno bi u svakoj drugoj vojsci za nesretnog vojnika to bio posljednji dan života, ali ovdje je ipak bilo drugačije.

(bhdijaspora.net)


Preporuči tekst

Related Post