Morgan Freeman

Morgan Freeman: Muslimanski poziv (ezan) na molitvu jedan je od najljepših zvukova na svijetu

5620 0
Preporuči tekst

www.balkanis.com

Popularna holivudska zvijezda Morgan Freeman bio je oduševljen ljepotom ezana kojeg je čuo za vrijeme snimanja filma u jednoj od džamija.

Popularna holivudska zvijezda Morgan Freeman bio je oduševljen ljepotom ezana kojeg je čuo za vrijeme snimanja filma “Priča o Bogu” u jednoj od džamija.

Freeman trenutno pravi istraživanje za dokumentarni film u kojem glumi i čiji je reditelj, a koji će se emitirati na kanalu National Geography. Ove izjave je obznanio u razgovoru sa jednim od vjerskih eksperata u Egiptu. On je ovog stručnjaka pitao na koji način se bira mujezin, i da li džamije daju ispite za osobu koja odgovara njihovim kriterijumima?

Sam Freeman nastoji da sintagmu ”Allahu Ekber” (Allah je najveći) na početku ezana izgovori melodičnim glasom, i šaljivo je upitao stručnjaka da li će njega izabrati za mujezina? Ovaj poznati afroamerički glumac je u oktobru prošle godine godine prisustvovao ceremoniji komemoracije Husejnije u Londonu.

Televizijski dokumentarni serijal ”Božija priča sa Morganom Freemanom” po prvi put u historiji emitirana je 3. aprila 2016. godine. 


SAHARTV


Preporuči tekst

Related Post