Šta treba činiti žena usljed pojave klitoralnog orgazma, bez sluzi, kao sperme kod muškaraca?

9714 0
Preporuči tekst

Kada sjedne između njena četiri uda (ruku i nogu)…

– Esselamu alejkum,

Zanima me propis kada žena doživi klitoralni orgazam, pri čemu nema pojave sluzi kao npr. pojava sperme kod muškarca prilikom orgazma, takođe nema dodirivanja spolnih organa. Da li je dužna uzeti gusul? Unaprijed hvala.

ODGOVOR:

Alejkumusselam.

Ženi je obaveza uzeti gusul u sljedećim slučajevima:

– kada njen muž (ili neko drugi u slučaju zinaluka i slično) polno opći sa njom svejedno doživjela doživila orgazam ili ne.

Dokaz: hadis od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim Sahihima da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada sjedne između njena četiri uda (ruku i nogu) zatim polno opći sa njom obavezan je gusul”, a u rivajetu kod Muslima: “Pa makar i ne doživio orgazam“.

– kada u snu doživi poluciranje (intimni odnos) i kada ustane nađe tragove na odjeći ili postelji, a ako ne nadje tragove nije dužna uzeti gusul.

Dokaz: hadis od Ummu Seleme, radijallahu anha, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim Sahihima u kojem je došlo da je ona rekla: “O Allahov Poslaniče, zaista se Allah ne stidi istine, pa je li žena dužna uzeti gusul ako polucira?” A on odgovori: “Da, ako vidi vodu (tragove)”. “Zar u žene imaju tragovi?”, upita ona. “Pa otkud da dijete liči na nju”, odgovori on, sallallahu alejhi ve sellem.

– kada u javi doživi orgazam svejedno da li izašla tekućina iz polnog organa ili ne.

Dokaz: hadis kojeg bilježi Muslim u svom Sahihu od Ebu Seida El-Hudrija, radijallahu anhu, u kojem je došlo da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Voda (gusul) je zbog vode (sjemena)“. A pošto sjeme i tekućina kod muškarca i žene izlaze kao posljedica doživljavanja orgazma obavezan je gusul zbog njega i ako ne izađe sjeme ili tekućina.

Prema tome, kada žena doživi klitoralni orgazam, pri čemu nema pojave sluzi kao npr. pojava sperme kod muškarca prilikom orgazma obavezna je uzeti gusul.


Preporuči tekst

Related Post

Nana Urekla Svoje Unce

Nana urekla unuče

Posted by - 15/01/2020 0
Preporuči tekstEvo kako se mogu ureći mala djeca: Danas su mi mladi roditelji doveli svoje dijete od oko osam godina;…