Čega se kolonijalisti najviše plaše kada je Turska i Erdogan u pitanju? Nije ono što mislite…

10497 0
Preporuči tekst

Sada možete shvatiti zašto se islamske države nastoje približiti Turskoj

Kada bi vas upitali ovo pitanje šta biste odgovorili? Turska vojska ili turska domaća proizvodnja naoružanja ili nezavisnost u svakom pogledu? Ne, nijedno od navednog!

Ovih dana izlazi jedna velika istina na vidjelo, to je Turska koja ima snažan uticaj u muslimanskom svijetu! Ali postoji jedan još veći problem za Zapad i Istok, taj uticaj iz dana u dan sve je snažniji.

Koliko god taj uticaj vama izgledao da je baziran samo na vjerskoj povezanosti, veze islamskog svijeta sa Turskom su daleko šire od toga.

Možemo slobodno konstatovati kako je Turska u svakom pogledu najsnažnija i najnaprednija islamska zemlja, upravo je i ovo jedan od razloga zbog kojih države poput Pakistana i Indonezije gledaju na Tursku kao lidera.

Zapadne države na većinu muslimanskih država kada su ekonomski odnosi u pitanju gledaju na način “Jedini dobitnik sam ja! Tvoji resursi i sve vrijedno što imaš su moji, jedino ja profitiram” dok Turska ima drugačiji pristup kao “Obostrana dobit, obostrani profit i korist“.

Upravo iz ovoga razloga Turska je prihvaćena od svih afričkih muslimanskih država, Pakistana, Indonezije i drugih.

Mnoge nemuslimanske države koje su uvidjele ovo poput Venecuele pristale su na blisku saradnju sa Turskom.

Kada dođemo do modernog naoružanja, ono što muslimanske države kupuju od Zapada košta ogromne svote novca. Pored toga Zapad nikada muslimanskim državama neće dati najnovije naoružanje, i ono što im čak prodaje biva uslovljeno višestruko.

Recimo kada je Turska pregovarala o kupovini anti-raketnog sistema Patriot, Amerika je nastojala čak i da odredi Turskoj gdje ove sisteme smije postaviti, gdje ne smije.

Upravo zbog svega ovoga Turska je započela sa proizvodnjom domaćeg naoružanja koje je spremna da dijeli sa bratskim državama i narodima.

Recimo u slučaju kupovine T129 Atak helikoptera između Pakistana i Turske, Turska nije prodala samo helikoptere kako to čine neke druge Zapadne države, Turska je pristala i na transfer tehnologije Pakistanu.

To u prevodu znači da će Pakistan nakon nekog vremena i sam biti u mogućnosti proizvoditi svoje helikoptere uz pomoć Turske.

Sada možete shvatiti zašto se islamske države nastoje približiti Turskoj, pored toga što smo iste vjere sve muslimanske države osnažuju ekonomski, tehnološki i vojno.

Vremenom kako Turska bude snažnija, mnoge države će joj se prikloniti dodatno.

To je ono što najviše plaši Zapadne države koje ovih dana čine sve da muslimanske narode širom svijeta dovedu u sukobe sa Turskom mnogim lažima i podvalama!

Pogledajte samo propagandu koja se širi Arapskim svijetom protiv Turske, sve su to neosnovane laži i podvale.

Slična situacija je i na Balkanu! Pogledajte medije koji se finansiraju izvana, pogledajte ono što vam govore.

Pokušavaju vas uvjeriti kako Turska pomaže Srbiju, što je prosto nebuloza!

Morate prihvatiti da velike države ne razmišljaju kao pojedinci, Turska priprema teren za narednih 50-100 godina. Neki potezi će vam se činiti nelogičnim ali možda tek za 10 ili više godina shvatite njihovo značenje.

Ako vi ne razumijete zašto Turska investira u Srbiju, pogledajte šta kažu neprijatelji?!

Neprijatelji prijete kako će ponovo napasti Tursku, rušiti džamije i minarete po Istanbulu ukoliko krene zapadno od Istanbula tj. Balkan…

Neprijatelji muslimana vide, razumiju i osjete ono na što je većina Bošnjaka i Albanaca slijepa! Nije li vam to dovoljan razlog da vjerujemo Turskoj i Erdoganu?

Ne budimo od onih Muslimana koji su prije stotinu godina pali u iste u zamke i zablude i na kraju uništili Osmansko carstvo – jedinog zaštitnika muslimana na zemlji!

Znam kako će neki reći samo je Allah dž.š naš zaštitnik, tačno ali pogledajte koliko je desetina miliona nedužnih muslimana nastradalo zadnjih godina?! Shvatite da Allah neće promijeniti stanje jednog naroda dok se on sam ne promijeni. Mi moramo biti oni koji će napraviti prvi korak!

Šta ste vi uradili za islamsko ujedinjenje? Za početak ne zaboravite podijeliti ovaj tekst!


Preporuči tekst

Related Post