O djetetu iz Brčkog koje nije imalo dovoljno novca na kasi da plati lutku

1821 0
Preporuči tekst

Nesto najemotivnije sto sam procitala.

O bože moje srce …..

Bio sam u tržnom centru kad sam vidio blagajnicu kako razgovara s dječakom, imao je otprilike 5 ili 6 godina …

Blagajnica je rekla: “Žao mi je, ali nemate dovoljno novca da kupite ovu lutku.”

Tada se dječak okrenuo prema blagajni i pitao: “Jeste li sigurni da nemam dovoljno novca?”

Blagajnica je ponovno brojala svoj novac i odgovorila: “Znate da nemate dovoljno novca za kupnju lutke.” Dječak je još imao lutku u ruci.

Na kraju sam sjeo s njim i pitao ga kome želi dati ovu lutku. “To je lutka koju je moja sestra najviše voljela i koju je apsolutno željela. Htio sam je pokloniti za rođendan. Moram svojoj mami dati lutku da bi je ona mogla dati mojoj sestri kad ona tamo ode. “Oči su mu bile tako tužne kad je to rekao. “Moja sestra je otišla k Bogu. Tata kaže da će mama uskoro vidjeti Boga, pa sam pomislila da bi mogla uzeti lutku da mi je dala sestru …”

Srce mi je gotovo prestalo kucati. Dječak me pogledao i rekao: „Rekao sam tati da kažem mami da ne ide. Mora pričekati dok se ne vratim iz tržnog centra. “Zatim mi je pokazao vrlo lijepu fotografiju sebe na kojem se nasmijao. Tada mi je rekao: “Želim da mama donese fotografiju mojoj sestri kako me ne bi zaboravila. Volim svoju mamu i volio bih da me ne napusti, ali tata kaže da mora biti s mojom malom sestrom. “Zatim je tužnim očima ponovno pogledao lutku i postao vrlo miran ..

Brzo sam uzeo novčanik i rekao dečku: “Ponovno ćemo provjeriti imate li dovoljno novca za lutku.”

“U redu”, rekao je, “nadam se da sam ih imao dosta.” Dodao sam nekoliko mojih novčića, a da on to nije vidio, i počeli smo brojati novac. Bilo je to dovoljno za lutku i čak nekoliko centi više.

Dječak je rekao: “Hvala bogu da si mi dao dovoljno novca!”

Zatim me pogledao i dodao: „Molila sam se sinoć prije nego što je mama otišla Bogu da imam dovoljno novca da kupim ovu lutku kako bi je mama mogla dati mojoj sestri. Čuo me! Također sam željela imati dovoljno novca da kupim bijelu ružu za svoju mamu, ali nisam se usudila toliko pitati Boga. Ali dao mi je dovoljno da kupim lutku i bijelu ružu. Moja mama voli bijele ruže. “

Napustio sam tržni centar, ali nisam mogao izvući dječaka iz glave.

Sjetio sam se dvodnevnog članka iz lokalnih novina koji je izvještavao o pijanom vozaču kamiona koji je nasrnuo na automobil u kojem su bila mlada žena i djevojčica. Dijete je umrlo odmah, a majka je u kritičnom stanju. Obitelj je morala odlučiti hoće li izvući utikač iz uređaja za održavanje života jer se mlada žena nikad ne bi oporavila od kome. Je li to bila dječakova obitelj?

Dva dana nakon susreta s dječakom pročitao sam u novinama da je mlada žena umrla. Nisam si mogla pomoći da kupim buket bijelih ruža i odem u crkvu, gdje je položeno tijelo mlade žene, gdje bi se ljudi mogli pozdraviti prije njenog sprovoda.

Ležala je ondje u njegovom lijesu, s prekrasnom bijelom ružom i fotografijom dječaka i lutke. Sa suzama u očima shvatila sam da se moj život zauvijek promijenio …

Ljubav koju je dječak osjećao prema majci i sestri i danas je teško zamisliti. A u djeliću sekunde pijani vozač oduzeo mu je sve.

Molim vas, ne pijte dok vozite. Vaši postupci vam mogu zauvijek promijeniti život. Ali i život nekoga drugog koji nema nikakve veze s vašim poteškoćama.

Sada imate dvije mogućnosti:

1) podijelite ovu poruku ili

2) zanemari ga kao da nikad nije dotaknuo tvoje srce.

Vrijednost muškarca ili žene leži u onome što daje 💖

DJ Petar Tunjic


Preporuči tekst

Related Post