Novopazarski lekar Jasmin Nurković u konkurenciji za najboljeg mladog istraživača u Evropi

1301 0
Preporuči tekst

Novopazarski naučnik i lekar Jasmin Nurković učestvovaće na Svetskom kongresu fizikalne medicine i rehabilitacije (ISPRM 2020) u Orlandu na Floridi koji će početkom marta okupiti eminentne i najbolje stručnjake iz te oblasti.

Ovaj najmlađi doktor medicinskih nauka i specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije će na konferenciji predstaviti rezultate novog terapijskog pristupa za lečenje hrskavice kolena i kuka.

“U Centru za regeneraciju i rehabilitaciju “Dr Nurković” već 6 godina sprovodimo unapređenu PRP proceduru. Ona dovodi do poboljšanja funkcije zgloba i izbegavanja operativnog lečenja. Svi pacijenti su zadovoljni terapijskim rezultatima”, kazao je Nurković za Rtv Novi Pazar.

Centar, koji vodi Nurković, okuplja mlade stručnjake iz oblasti rehabilitacije, a osnovao je i fondove za besplatno lečenje pacijenata i stipendiranje studenata medicine.
Nurković će uskoro biti i jedini specijalista dve oblasti, fizikalne medicine i rehabilitacije i radiologije, u ovom delu naše zemlje.

Već početkom narednog meseca, aprila, Nurković će boraviti u Barseloni, na Svetskoj konferenciji za osteoporozu, osteoartritis i koštanomišićne bolesti, gde je u konkurenciji za najboljeg mladog istraživača u ovoj oblasti u Evropi.

K. R.

Rtvnp.rs


Preporuči tekst

Related Post