Načelnik prijetio Bošnjacima: “Majku vam…, zubima ću vas k….!”

1071 0
Preporuči tekst

Portal Zasrebrenicu.ba objavio je pismo Senade Brnjak iz Bosanske Gradiške, koja je upozorila na ponašanje Zorana Adžića (SNSD), gradonačelnika tog grada u manjem bh. entitetu.

Brnjak, koja je uposlena u Administrativnoj službi Grada, ističe da se ona i njena porodica, kao manjinska bošnjačka u ovome gradu na sjeveru BiH, osjećaju ugroženo nakon Adžićevih verbalnih napada na nju i njenog supruga.

Kako je navela u pismu, verbalni napad na nju desio se u toku radnog vremena, u kabinetu gradonačelnika, gdje ju je prethodno pozvala njegova sekretarica. Ona navodi da je Adžić glasno vikao i psovao joj majku. Tvrdi da za to postoje i svjedoci.

“Psovka se čula po hodnicima i čak na spratu ispod, da su se zgražavali službenici koji su to čuli i stranke”, navela je ona u pismu.

Kako tvrdi dalje, njenom mužu Salki Brnjaku Adžić je prijetio putem telefona riječima “majku vam j**** zubima ću vas klati“. Tvrdi da i za to postoje svjedoci – Veroljub Vilendečić i Zejnil Latifović, glavni imam Medžlisa IZ Gradiška efendija, koji su u to vrijeme pili kafu zajedno.

Navodi se da je slučaj prijavljen je nadležnoj policijskoj stanici.

U pismu se dalje navodi da SNSD-ov načelnik sve ovo radi zbog afiniteta prema nekretninama koje posjeduje ovaj bračni bar na atraktivnim lokacijama u ovome gradu.

“Povod i slijed ovog događaja su nekretnine koje posjedujemo na atraktivnim lokacijama u gradu, za koje nam je i ranije prijetio da će ih oduzeti, a koje želi ekspropisati bez da nas je i saslušao kao stranke”, navodi se u pismu.

Radiosarajevo.ba ovim povodom kontaktirao je Adžića putem ureda, a njegov odgovor očekujemo.


Preporuči tekst

Related Post