MONSINJOR LIBERATI: ZA 10 GODINA SVI ĆEMO BITI MUSLIMANI

7876 0
Preporuči tekst

Crkva danas ne radi dobro. Islam će postati kontinentalno najvažnija religija.

Italijanski nadbiskup, monsinjor Carlo Liberati, rekao je da je u Evropi sve veći broj muslimanskih migranata te da će povećanje sekularizma dovesti do toga da će islam postati kontinentalno najvažnija religija.

– U narednih 10 godina ćemo svi biti muslimani zbog naše gluposti. Italija i Evropa žive u paganskom i ateističkom načinu, oni donose zakone koji idu protiv Boga  – kazao je Liberti, piše “Daily mail”.

 – Sve ove moralne i vjerske dekadencije favoriziraje islam – dodao je on i naglasio:

Veoma malo imamo od hrišćanske vjere. Crkva danas ne radi dobro. Treba nam pravi hrišćanski život. Sve to otvara put u islam. Pored toga, oni imaju djecu, a mi ne. Mi smo u potpunosti u padu.

Italija je postala premijerna destinacija za muslimanske migranata. U protekle dvije godine iz Afrike, Bliskog istoka i Azije morskim putem stiglo je 330.000 ljudi u Italiju.

Mnogi su bježali od rata i prelazili Sredozemnim morem iz sjeverne Afrike, opasnim vožnjama brodovima.

Prema italijanskim statistikama, broj muslimana koji žive u Italiji je skočio sa 2.000, tokom 1970. godine, na više od dva miliona na kraju 2015. godine.

Autor: (A. S.) /www.avaz.ba/


Preporuči tekst

Related Post

Greške pojedinih muževa

Posted by - 01/09/2019 0
Preporuči tekstPojedine žene ne znaju kako da se šerijatski ophode prema njihovim muževima U ovom našem članku ćemo pokušati da…