Razmak jedan metar: Koristi karton kako bi se zaštitio od Korone

958 0
Preporuči tekst

Smislio je zabavan način na koji će se zaštiti od moguće zaraze od korona virusa

S obzirom na to da je broj zaraženih od korona virusa svakim danom sve veći i veći, stanovnik Italije smislio je zabavan način na koji će se zaštiti od moguće zaraze Italijan Daniel Bondi posegnuo je za ekstremnim mjerama kako bi se zaštitio od korona virusa.

S obzirom na to da su savjeti zdravstvenih ustanova da se drži metar razmaka od drugih ljudi jer se korona virus ipak širi kapljičnim putem, ovaj Italijan odlučio je napraviti kartonsku konstrukciju kako bi si osigurao preporučenu udaljenost.

U trenutku kad je izašao na ulice Rima odmah je postao viralni hit na društvenim mrežama te tako poručio ostalim građanima da bi se trebali pridržavati preventivnih mjera. Podsjetimo, u Italiji od danas vrijedi dekret kojim, između ostalog, moraju poštovati i ‘metar razmaka’.

Italijani su uveli pravilo sigurnosnog razmaka kako bi se zaštitili od korona virusa. Zatvorili su trgovačke centre, restorane, pubove…Trgovine i apoteke smiju biti otvorene, ali svi moraju poštovati razmak od najmanje jednog metra.


Preporuči tekst

Related Post