Zašto je Allah sačuvao jedan stan koji je ostao netaknut u požaru

6658 0
Preporuči tekst

Subhanallah. Jedino ovaj stan vatra nije zahvatila

U Egiptu dogodila stravična nesreća, u ulici Muhammed Nedžib, u zgradi br. 13 izbio je požar koji je skoro u potpunosti uništio čitavu zgradu. Prizor je bio stravičan. Vatra je pred sobom gutala zgradu od šest spratova, gdje je na svakom spratu bilo pet stanova. Zapravo vatra je gutala skoro sve pred sobom. Ostao je samo jedan stan kojeg vatra nije zahvatila. Bio je to stan na drugom spratu zgrade, koji je ostao netaknut.

Novinari portala Ahbar el-jewm su obišli ovaj stan i tamo su zatekli vlasnika stana, pedesetpetogodišnjeg Muhammeda Abdulaziza, koji u ovom stanu živi dugi niz godina sa svojim bratom Munirom, njegovom suprugom i njihovih šestero djece.

Oni spominju da je vatra buknula u ponoć, te su svi iz stana pobjegli. Toliko je bila snažna da nisu imali vremena sa sobom ponijeti ni lična dokumenta. Muhammed kaže: “Ostavili smo sve, djeca su u svojoj sobi ostavila otvoren Kur’an koji su u tom trenutku učili i obnavljali naučeno. I radio je bio uključen na frekvenciju Radio Kur’ana i tako je ostalo.” Oni su svi zajedno prešli u kuću punca njegovog brata.

Nakon što je požar ugašen, oni su se vratili i zatekli svoj stan neoštećenim. Muhammed je učinio sedždu zahvalnosti, a komentarišući ono što se dogodilo, on kaže: “Allahova blagodat prema nama je velika, Njegova milost još veća. Ja se osjećam nemoćnim da to pojasnim, ne znam šta bi moglo biti razlog da je naš stan, iako su četiri druga na istom spratu, potpuno uništena, sačuvan, izuzev to što je u njemu danonoćno učen Kur’an.” On ističe da Kur’an nije samo ukras, i u drugim stanovima ga je bilo, ali je u njihovom stanu danonoćno učen. On i njegov brat Munir su svakodnevno učili određen broj kur’anskih stranica, dok je Munir svakoga dana svojoj djeci držao časove Kur’ana i podučavao ih Kur’anu napamet.

IslamBosna.ba


Preporuči tekst

Related Post