Teško ranjeni dječak iz Sirije prebačen u Tursku: Emotivni susret s porodicom

1027 0
Preporuči tekst

Muhammed Abdulkerim Ubeyd, 11-godišnji dječak iz Sirije koji je teško ranjen u zračnom napadu snaga Assadovog režima na Idlib, prebačen je u Tursku na liječenje gdje se ponovo susreo sa svojom porodicom, a taj emotivni trenutak su zabilježile i kamere Anadolu Agency (AA).

Dječak je teško ranjen dok se igrao u parku, a nakon liječenja u Siriji izmješten je u bolnicu u Turskoj.

Njegova porodica, koja je u istom napadu ostala bez 10-godišnjeg Abulhamida Ubeyda, nije znala gdje se nalazi njihov stariji sin Muhammed.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio videosnimak na kojem Muhammed govori kako želi vidjeti svoju porodicu, turski zvaničnici su pomogli da dječak bude prebačen u Tursku gdje se ponovo sastao sa majkom, ocem i braćom.

Majka Emine Sehad, otac Abdulkerim Ahmed Ubeyd i njegova braća tokom tog emotivnog susreta nisu mogli zadržati suze nakon što su poslije 18 dana saznali za svoga sina.

Otac Ubeyd je u razgovoru za AA kazao da je on bio u gradu Sarmada kada se desio napad, dodajući da je nakon što se vratio kući jedno dijete izvukao ispod ruševine, a drugi sin je bio teško ranjen te je prebačen u bolnicu.

Međutim, nakon što su ukopali njegovog mlađeg sina, otišao je do bolnice ali tamo nije bilo Muhammeda.

Ubeyd je kazao da je njegov sin u napadu izgubio vid i jednu ruku te zadobio opekotine po tijelu.

Predstavnik humanitarne fondacije IHH Selim Tosun je kazao da su malog Muhammeda izmjestili na liječenje u Tursku jer je u teškom stanju.

Ispričao je da su odlučili pomoći odmah nakon što su saznali za video na kojem Muhammed traži porodicu, dodajući da je sretan što su na kraju uspjeli da ih ponovo spoje.

Izvor: Anadolija


Preporuči tekst

Related Post