Amerika, Grčka, Izrael skovali plan protiv Turske – Turska mornarica čeka

15406 0
Preporuči tekst

Svi događaji na terenu pokazuju kako će ovaj rat uskoro početi. Rat između Amerike i Turske se približio

Englezi su godinama koristeći se današnjom Grčkom uspjevali izazvati krize i ratove unutar Osmanskog carstva, danas na Britanskom mjestu nalazi se SAD.

U današnjem svijetu Amerika je trenutno najsnažnija svjetska sila, posebno vojno na morima i u zraku, ali ne i na kopnu.

Ako dobro zapazimo, Amerika u svojoj historiji nikada nije ulazila u kopnene ratove protiv snažnih država, generalno koristi zračnu nadmoć i mornaricu.

Američka vojska je protiv Iraka, Afganistana i Vijetanama pokrenula kopnene operacije ali ni u jednoj od navedenih država nije ostvarila potpuni uspjeh.

Zarobljeni amerikanci u vijetnamskim logorima

Vijetnamski sindrom još uvijek nije živi u američkom kopnenim snagama!

Danas Amerika umjesto da šalje svoje kopnene jedinice, u državi koja je meta formira terorističke organizacije i njima se koristi, pogledajte primjere DAEŠ-a i YPG-a.

Ali terorističke organizacije nisu bile ni približno dovoljne da se zaustavi Turska.

Postoji jedan veliki nedostatak za SAD, kada su u pitanju terorističke organizacije, terorističke organizacije mogu se koristiti na kopnu, ali na moru i u zraku Amerika je prisiljena sama ući u ratove.

Ukoliko terorističke organizacije ne daju ciljani rezultat, Amerika tada prelazi na „sluge države“ poput Grčke.

Istočni Mediteran je trenutno najveći novootkriveni energetski bazen u svijetu, vrijednost tog bogatstva je i više nego dovoljna da pokrene treći svjetski rat.

Jedan irski politički analitičar i pisac je američki imperijalizam opisao ovim riječima: “Jedino što je opasnije od morskog psa koji je osjetio miris krvi je američki imperijalizam koji je osjetio miris nafte” – George Bernard Shaw

Upravo Zapad na čelu sa Amerikom, zato što je u istočnom Mediteranu osjetio miris nafte, poduzima sve moguće korake da energetske resurse prisvoji.

Tri događaja koja su se dogodila u posljednje 3 godine kao nagovještaji budućeg rata protiv Turske

2017.godine u Norveškoj su organizovane vojne vježbe NATO saveza.

Tačnije bilo je u pitanju „Virtualna vojna vježba“ gdje su NATO snage djelovale protiv zamišljenje-virtualne mete.

Mnogi su mislili kako je u pitanju Rusija ali malo boljom analizom, moglo se ustanoviti da se radi o drugoj državi. Meta je bila država pod muslimanskim liderstvom, sa tri strane okružena morima, koja posjeduje moreuz ili važan pomorski prolaz.

Fotografija sa NATO vojne vježbe iz Norveške, na kojoj se vidi fotografija predsjednika Turske kao meta.

Pravi skandal na vježbi su bile fotografije sadašnjeg predsjednika Turske koji je predstavljen kao meta.

Upravo na ovoj vojnoj vježbi bilo je pristuno oko 40 turskih vojnika koji su odma napustili vježbu.

Nakon dolaska ovog događaja u javnost, sekretar NATO-a i drugi zvaničnici slali su isprike Turskoj, jedan vojnik koji je označen kao krivac za navedenu metu, izbačen je iz vojske.

Ali Turska je shvatila poruku, Amerika je obznanila kako Tursku vidi kao neprijatelja i da će kada to bude potrebno, objaviti rat Turskoj.

Drugi događaj – Knjiga američkog mornaričkog instituta USNI

Ovaj institut je 2018 godine u mjesecu Julu objavio knjigu pod nazivom “Naval operations and fleet tactics” ili u prevodu “Mornaričke operacije i taktike ratne flote”.

Dio iz knjige koji mi je privukao pažnju bio je „Egejski rat“, u ovom dijelu govori se o tome kako će se američke snage sukobiti sa turskom mornaricom i do detalja je opisano na koji način će se to dogoditi.

Tamo stoji kako je za američke snage vrlo teško ili čak nemoguće izvršiti kopnenu invaziju nad Turskom, kako bi takav pokušaj imao daleko veće američke žrtve nego onaj u Vijetnamu. Govori se još o tome kako se turska odbrambena industrija naglo krenula razvijati u posljednjih 17 godina, kako Amerika trenutno nema detaljne informacije o oružju koje turske kompanije proizvode.

Spominje se i to na koji način će Grčka biti uvučena u rat, s ciljem da pokrenu i kopneni rat protiv Turske. Posljednjih godina Amerika i druge Zapadne države rade na ubrzanom naoružavanju Grčke iako znaju da Grčka nema šansi protiv Turske.

Zbog toga će američka mornarica biti primorana pomoći Grčkoj.

Američki cilj je prvenstveno skrenuti pažnju Turske iz Mediterana u Egejsko more.

Turska znajući za ove planove ubrzano naoružava svoju mornaricu, novi brodovi, podmornice, protubrodske rakete ulaze u inventar turske mornarice.

U knjizi se navodi kako Amerika mora što prije ohrabriti grčke prijatelje da izazovu rat sa Turskom, jer već sutra može biti kasno.

Masovna isporuka američkog naoružanja u Grčke luke

Amerikanci misle na situaciju u kojoj će Turska doći do ovih energetskih izvora prva, kako će tada doći do velikog bogatstva i postati nezaustavljiva sila.

Treći događaj koji je najava objave rata – Vojna vježba SAD-a, Izraela i Grčke u Egejskom moru pod nazivom „Osveta“

U scenariju vojne vježbe izabrana je država koja se nalazi na istoku, koja je zajednički neprijatelj navedenih država.

Sada razmislite koja država se nalazi istočno od Grčke i Egejskog mora?

U ovoj vježbi tri države zajednički su isprobale svoje udružene mogućnosti protiv turske mornarice.

 Zapadne taktike koje se ne mijenjaju prema državama koje su mete:

 Lidera države proglasi diktatorom

– Dati podršku terorističko-separatističkim organizacijama

– Država koja je meta biva proglašena razbojničkom, banditskom

Sve navedeno je uvod za invaziju nad državom gdje će stradati milioni ljudi, i konačno gdje će „Demokratija“ biti uvedena.

Samo neke naslovnice evropskih novina gdje predsjednika Turske nazivaju “Diktatorom”

Turska kao najsnažnija prepreka s kojom se Zapad susreo nije baš tako jednostavna meta.

Zbog toga su uslijedile ekonomske operacije protiv turske lire, pokušaj vojnog udara 15. Jula, unutrašnje pobune, milionska invazija sirijskih izbjeglica u Tursku, i mnoge druge krize.

Sve ovo ima za metu istočni Mediteran, posljednja stvar koja je preostala Zapadu je rat!

Zbog toga je Turska hitno tražila nabavku S-400 sistema, zbog toga ulaže najveće resurse u svoju mornaricu, znajuči sve ovo konstantno radi na sto-postotnoj domaćoj proizvodnji naoružanja.

Mnogi još uvijek ne žele da shvate kako se Turska sprema za rat sa Amerikom, kao što ga i oni pripremaju sa svojim saveznicima.

Kao što nisu uspjeli njihovi prethodni pokušaji, tako neće moći pobijediti ni rat koji samo što nije otpočeo.

Autor: Tarık BaşTürk


Preporuči tekst

Related Post