Višemilionski doseg videa. Ovo je jedna od tri osobe koje su proširile epidemiju / Video

5972 0
Preporuči tekst

Epidemiju širom Evrope proširio bivši američki vojnik koji je za to plaćen, sada je na samrti

Iz Italije je preko društvenih mreža, naročito Facebooka, stigla “senzacionalna vijest” da je koronavirus širom Evrope proširio bivši američki vojnik koji je za to plaćen, a koji je sada na samrti.

Korisnici u Italiji masovno dijele fotografiju, koja nije ni fotomontaža, već ništa drugo nego scena iz svjetski poznate TV serije “The Walking Dead”, a “bivši američki vojnik” je glumac Andrew Lincoln.

Fotografija se pojavila kod italijanskog korisnika Facebooka Cosima Colassa 10. marta i do sada ju je podijelio 6.500 ljudi, što vjerovatno znači da je njen dosadašnji doseg višemilionski.

Neki korisnici su u komentarima primijetili da je to lažna vijest ili su kritizirali Colassa zbog neslane šale jer je Italija trenutno u vanrednom stanju.

Posljednjih dana, otkako je Evropa novo žarište koronavirusa, Facebook je postepeno postao žarište teorija zavjere o zarazi.

Između ostalog, mogli smo pročitati, da je epidemiju koronavirusa prouzrokovala mobilna mreža pete generacije (5G), da je američki milijarder Bill Gates uključen u izbijanje pandemije i da je koronavirus biološko oružje.

Izvor: Faktor.ba


Preporuči tekst

Related Post