Nisu se nalazili u krugu svog prebivališta. Sanitarna policija hapsi muškarce koji krše samoizolaciju / Video

1775 0
Preporuči tekst

Šta znači kršenje samoizolacije?

Društvenim mrežama širi se snimka koja je nastala u splitskom kvartu Bol na kojoj se ispred jedne zgrade nalaze radnici sanitarne inspekcije u zaštitnim odijelima, ali i policija.

Snimak je nastala je u vrijeme kada su sanitarna inspekcija i policija utvrdili da se dva muškarca kojima je određena samoizolacija nalaze van svog prebivališta, piše Dalmacija danas. Tačnije, nalazili su se na balotaškom igralištu.

Dvije osobe su zatečene u blizini mjesta prebivališta, na otvorenom prostoru za igranje balota, a treća na adresi prebivališta, ali je utvrđeno kako je ranije kršila mjeru izlazeći iz svog doma, sanajemo u PU splitsko-dalmatinskoj.

Podsjetimo, fizičkoj osobi koja se nije pridržavala samoizolacije, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdat će Prekršajni nalog na iznos od 8.000 kuna.

Istovremeno sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30.000,00 kuna, drugi puta u iznosu od 60.000,00 kuna, treći puta u iznosu od 120.000,00 kuna a sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.


Preporuči tekst

Related Post