Emir Kusturica

Sramotna izjava Emira Kusturice: Ovo je prodana duša

2167 0
Preporuči tekst

Emir Kusturica posljednjih godina ne bilježi neke uspjehe, ali se zato ističe sa huškačkim izjavama

Emir Kusturica je jedan od najpoznatijih evropskih reditelja koji posljednjih godina ne bilježi neke velike projekte i uspjehe, ali je i dalje poznat i cijenjen. No i mnogo više pažnje od njegovih filmskih ostvarenja privlače huškačke izjave kojima se ističe posljednjih godina.

Kao da jedva čeka da priča o svojim muslimanskim korijenima kojih se, malo je reći, stidi. On je sada kako tvrdi ponosni pravoslavac, a nevjerovatna je njegova potreba da o svojoj vjeri često priča.

”Moja porodica je porijeklom srpska, pravoslavna. Moj otac je rođen kao musliman, ali je, prije svega, bio Srbin. Moja majka je također iz muslimanske porodice. Ali, ona se ne identifikuje ni sa jednom religijom. Vjeruje u snagu ljubavi. Ja svoju nacionalnost zasnivam na svom jeziku.

Ranije, to je bio srpsko-hrvatski. Danas je to srpski. Ovo nacionalno kulturno naslijeđe definiše, dakle, moj identitet. Ali, ja se osjećam također i Crnogorcem, jer mentalitet brđana je blizak mom”, rekao je Kusturica.

Šta reći na ovakve tvrdnje nekada popularnog režisera. Bruka i sramota. Niko normalan nema ništa protiv ispovijedanja bilo koje religije, ali kad kompleksi prorade, to više nema nikakve veze ni s vjerom ni nacijom, a znamo odakle potiče ovaj otpadnik vjere islama.

BHDijaspora.net


Preporuči tekst

Related Post