Nana Suhra Zlatan

Ibrahimović nije zaboravio komšije iz Bosne: Pogledajte šta Zlatan šalje svake godine nani Šuhri

5718 0
Preporuči tekst

Slavni švedski igrač balkanskih korijena, nije zaboravio ljude u zemlji odakle je potekao…

O Zlatanu Ibrahimoviću, barem što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih svjetskih napadača,

Slavni švedski igrač balkanskih korijena, nije zaboravio ljude u zemlji odakle je potekao… O Zlatanu Ibrahimoviću, barem što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih svjetskih napadača, nastupa za reprezentaciju Švedske, iako su mu roditelji iz BiH i Hrvatske. Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

Porodičnu kuću Ibrahimovića, Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj, kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. Odlučili smo posjetiti nanu Šuhru koja nas je primila u svoj skromni dom. Kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio.

“Meni tako svakog marta, pošalje mi para. Lijepo i eto. Ali da mi nikad ništa ne šalje i ne pošalje ja njega volim“, kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu“.

“Ovom bi se prilikom zahvalio i Šefiku što mi je poslao dresove. Sad je Zlatan dao ukupno 50 golova. Sve ja to pratim, za PSG u ovoj zadnjoj sezoni. Gdje god je igrao osvojio je titulu sa svojim klubom“, kazao je njen sin Zekerijah.

Razgovor opet prekida nana Šuhra koja iz kuće izlazi sa posterom Zlatana Ibrahimovića iz perioda dok je nastupao za Juventus. Odmah je počela hvaliti dobre igre Ibrahimovića.

“Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udarit će ga ko god. Ne volim nijednog sudije, sve mu nepravilno sude. Ja se sekiram i onda neću da gledam“, dodala je Šuhreta.

Komšinica Šuhra je neumorna i poziva nas da obiđemo lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori nam da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

Nije dovoljno samo postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan Ibrahimović, navodi se u prilogu N1

cik-media.com


Preporuči tekst

Related Post